6+

Tori

Alles is mogelijk en niets is wat het lijkt

HNTjong

Marjorie Boston

Tori is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren.

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?

Hiphop, graphic design én theater
Het werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was te zien in het Stedelijk Museum, siert op albumcovers en hij werkte mee aan videoclips van internationaal bekende hiphopartiesten. Elstak won in 2018 de Zilveren Penseel voor Tori. Schrijver Maarten van Hinte en regisseur Marjorie Boston maken van Elstak’s Tori een spannende voorstelling waarin theater samenkomt met animatie en met live DJ beats. 

Lees het interview met beeldend kunstenaar Brian Elstak en theatermaker Marjorie Boston over Tori in NRC.

Speciaal

  • Gebaseerd op het prijswinnende kinderboek van Brian Elstak, beeldend kunstenaar en graphic artist voor o.a. voor De Correspondent, de Volkskrant en het Stedelijk Museum
  • Voor zijn boek Tori kreeg Elstak de Zilveren Penseel 2018
  • Regie van Marjorie Boston, oprichter van Made in da Shade, MC Theater en Rightaboutnow
  • Bewerking van Maarten van Hinte
  • Brian geeft zelf het grafische werk in deze voorstelling vorm

Educatie

In Tori gaan de kinderen, gewapend met de verhalen van hun vader op avontuur. Hoe krachtig is een potlood? Hoeveel troost bieden woorden? En hoe kom je in een goed verhaal terecht? De kracht van een verhaal en de verbeelding staan centraal in het educatiemateriaal. Het educatieprogramma bestaat uit: een ansichtkaart met lesbrief om in de klas mee aan de slag te gaan en een workshop.

Kerndoelen: 54, 56.

credits
Regie
Marjorie Boston
Tekst
Brian Elstak
Spel
3 acteurs en 1 muzikant/dj
Vormgeving
Brian Elstak
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 X 7 X 6
Max. bezoekers
Geen max. bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
29-11-'2014:00 & 16:00
Amsterdam