4+

Een feest om te janken

Een voorstelling vol verwachting en verlanglijst-verlangens

House of Nouws / STIP

Sanne Nouws

Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. Een feest om te janken is een voorstelling met een hoog tempo en fysiek spel over hebberigheid en verlanglijstjes die veel ellende veroorzaken.

Alles staat klaar. Er zijn feestelijke gasten, er hangen slingers en er is een veelbelovend cadeau. Maar de twee jarigen stralen niet echt. Ze lijken eerder gespannen en nogal druk. Voor wie is de taart? Voor wie komen de gasten? Het lukt niet zo goed om alle shine eerlijk te delen. En dan begint het cadeau ook nog hinderlijk te groeien.

In deze familievoorstelling voor de feestmaanden dompelt House of Nouws kleuters en hun volwassenen onder in een lenig avontuur vol verwachting. Om zich samen af te vragen of niks willen soms meer plezier geeft dan alles.

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen.

Een feest om te janken is een productie van House of Nouws in samenwerking met De Verkadefabriek en STIP theaterproducties.

 

Speciaal

  • Een vrolijke familievoorstelling voor de feestmaanden
  • Een herkenbaar verhaal over hebberigheid en het leed dat verlanglijstjes veroorzaken
  • In lijn van Sanne Nouws' vorige STIP productie, het rebelse Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen, die viersterrenrecensies kreeg: “Een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.”
  • Kinderen mogen hardop hun mening geven

Educatie

Bij Een feest om te janken is een voorbereidende lesbrief beschikbaar.

Kerndoelen: 54, 55, 56.

credits
Regie
Sanne Nouws
Tekst
Sanne Nouws
Spel
Nina Fokker en Erwin Dörr
Vormgeving
Sanne Lips en Liesje Knobel
Concept & idee
Sanne Nouws
Leeftijd
4+
Speelperiode
nov & dec 2020
Discipline
Beeldend theater
Duur
40 minuten
Speelvlak
7 X 7 X 4
Max. bezoekers
Max. 200 bezoekers / max. 150 leerlingen
Bijzonderheden
Voorstelling speelt tweemaal op één dag
speeldata
06-12-'2014:00
Amsterdam
06-12-'2016:00
Amsterdam
01-11-'2011:00 & 14:00
Den Haag