7+

Van Hamelen & The Rats

Een muzikaal sprookje met een staartje

Lennart Monaster / STIP

Lennart Monaster

Deze voorstelling speelt helaas niet in seizoen 2020/2021

Van Hamelen is de grootste popster ooit, met meer volgers dan YouTube zelf. Duizenden fans, oogverblindende spotlights, krankzinnige kostuums en de vetste muziek aller tijden: dat is zijn nieuwste wereldtournee en jij mag mee. Dichterbij de ster zelf kwam je nooit.

Met zijn band van ratten trekt Van Hamelen de hele wereld over. Een jonge, verlegen rat mag mee in het achtergrondkoor. Op het podium staan met je held: een droom die uitkomt! De shows worden groter, de dansjes gekker en hoe verder ze reizen, hoe raarder de wensen worden. Maar het is de Rattenvanger. Natuurlijk doe je mee! Dan begint de jonge rat te twijfelen. Wil ze dit eigenlijk wel? En de andere ratten? Is de Rattenvanger te gek of zijn zij gek?

Van Hamelen & The Rats is een ratten-komedie vol muziek, glitter en glamour. Over iemand bewonderen en diegene volgen. En over hoe je jezelf daarin kunt verliezen.

Lennart Monaster slaagt er bijzonder goed in om actuele, schurende thema’s invoelbaar en persoonlijk te maken voor een publiek van alle leeftijden. Dat bewees hij in eerdere regies bij jeugdtheatergezelschap Het Laagland: Bezoek voor Beer (Zilveren Krekel 2016), De Kleine CowboyAssepoesters AssepestersGewoon Held en Kanonnenvoer.

Speciaal

  • Lennart Monaster won in 2016 de Zilveren Krekel voor Bezoek voor Beer. 
  • Een popsprookje op basis van het beroemde verhaal De Rattenvanger van Hamelen
  • Met zingende ratten
  • Bomvol live muziek en show. Skip Justin Bieber, Ariane Grande of K3: Van Hamelen is where you want to be ;-)

Educatie

Voor scholen is er een lesbrief over idolen: wie is je idool en hoe ver ga jij als je idool dat van je vraagt? Samen maken jullie een eigen idool: wanneer is jullie idool perfect - of hoeft een idool misschien niet perfect te zijn? En natuurlijk krijg je bij de lesbrief alvast een voorproefje van de swingende muziek uit de voorstelling!

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56.

credits
Concept en regie
Lennart Monaster
Tekst
Lucas de Waard
Spel
Eva van der Post, Jacob de Groot, Ruta van Hoof, Scott Beekhuizen en Sebastiaan de Bie
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Muziektheater
Duur
65 minuten
Speelvlak
10 X 8 X 5
Max. bezoekers
Max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend