2+

In de kelder staat een huis

Met fantasie ben je nooit alleen

Tg. Winterberg

Rob Vriens

Reprise

Tg. Winterberg maakt energiek, inventief, poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De voorstellingen van artistiek leider Marlyn Coetsier combineren herkenbare thema’s, humor, krachtige beelden en ongebreidelde fantasie. In de kelder staat een huis heeft de Zilveren Krekel 2019 gewonnen in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor de enscenering en het toneelbeeld.

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wat er niet is, maar zou kunnen zijn. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het ontstaan van een nieuwe wereld.

Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

“Na deze voorstelling is schilderstape nooit meer gewoon schilderstape. Weergaloos wat Marlyn Coetsier en vormgeefster Marlies Schot daarmee hebben gedaan. Met haar energieke spel, handigheid en mimiek weet Marlyn de kelder en zijn bewoners overtuigend tot leven te brengen. De voorstelling is een ode aan de fantasie.” (Jury van de Zilveren en Gouden Krekels)

“Met haar innemende spel reguleert ze moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op, ondersteund door de muziek en de licht poëtische tekst. Theater over theater, het werkt zelfs voor de allerkleinsten.” (Theaterkrant)

Het verhaal is ook in boekvorm uitgegeven. Het boek, geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder, is na de voorstelling te koop.

Speciaal

  • Nominatie Gouden Krekel 2019 voor 'meest indrukwekkende podiumprestatie' 
  • Lovende recensies
  • Marlyn Coetsier bespeelt de poppen van Pip en Buurpoes in de KRO-NCRV televisieserie Woezel en Pip – allemaal vriendjes, en o.a. kick, grimeuse en Bernie in De Boterhamshow
  • Regisseur Rob Vriens won in 2016 de prestigieuze Duitse jeugdtheaterprijs de Karfunkel
  • Tg. Winterberg heeft een zaalbezetting van gemiddeld 90%
  • Het gelijknamige boek is te koop na de voorstelling

 

Educatie

Gelijknamig prentenboek In de kelder staat een huis geschreven door Mark Haayema & Job van Gelder. Ook is er een zelfmaakmuis beschikbaar voor alle kinderen.

credits
Regie
Rob Vriens
Tekst
Mark Haayema
Spel
Marlyn Coetsier
Vormgeving
Marlies Schot
Compositie
Nineyards Audio, Joeri de Graaf
Dramaturgie
Mark Haayema
Objecten & poppen
Marlyn Coetsier
Kostuums
Marlies Schot
Concept & idee
Tg. Winterberg
Lichtontwerp
Maarten Verheggen
Leeftijd
2+
Speelperiode
mrt t/m mei 2021
Discipline
Beeldend en poppentheater
Duur
30 minuten
Speelvlak
9 X 7 X 3 (incl. zelf meegenomen tribune)
Max. bezoekers
Max. 75 bezoekers / max. 65 leerlingen
Bijzonderheden
Voorstelling speelt tweemaal op één dag
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend