6+

Liegebeesten

Een waargebeurd verhaal

Theater Sonnevanck

Ada Ozdogan

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki (o.a. bekend van Spirited Away) regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Speciaal

  • Spannende nieuwe tekst van Daniël van Klaveren, in 2021 de nieuwe artistiek directeur van Theater Sonnevanck
  • Regisseur Ada Ozdogan is een groot talent
  • Geïnspireerd op de films van Hayao Miyazaki, onder andere bekend van Spirited Away
  • Het verhaal speelt zich af in een wonderlijke muzikale wereld onder het doucheputje, dat voor veel kinderen een zeer mysterieuze plek is
  • De thema's liegen en eerlijk zijn leveren veel grappige en herkenbare situaties op

Educatie

Het educatiemateriaal bij de voorstelling Liegebeesten bestaat uit een uitdagend pakket van voorbereidings- en verwerkingsopdrachten. Leerkrachten ontvangen de nodige materialen en links naar digitale middelen. Zo kan de leerkracht een gevarieerd en toegankelijk programma uitvoeren rondom de voorstelling. Het aanbod bestaat uit vakoverstijgende opdrachten: een combinatie van actief spel, onderzoekende vragen en digitale media.

Kerndoelen: 1, 2, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56.

credits
Regie
Ada Ozdogan
Tekst
Daniël van Klaveren
Spel
2 acteurs en 1 muzikant
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb & mrt 2021
Discipline
Muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 5
Max. bezoekers
Max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend