8+

GilGAMEsj

Wat is jouw rol in deze game?

Urban Myth i.s.m. Theater De Krakeling & STIP theaterproducties

Jörgen Tjon A Fong

Deze voorstelling speelt helaas niet in seizoen 2020/2021

Nieuwe voorstelling van de makers van de met de Gouden Krekel bekroonde voorstelling Martin Luther King

Stel: je komt op een plek waar je niemand kent. Hoe reageer je? Trek je je terug of laat je jezelf juist zien? Stapje voor stapje ga je de uitdaging aan.

Anu is net in Nederland. Dit is zijn nieuwe thuis, wordt hem verteld. Om zijn angsten te overwinnen bedenkt Anu een gamepersonage: Gilgamesj, die hem helpt bij dit spannende avontuur. Opdracht na opdracht overwinnen ze samen de nieuwe wereld en stukje bij beetje krijgt Anu steeds meer zelfvertrouwen.

De 4500 jaar oude legende over koning Gilgamesj is overgeleverd op kleitabletten. Urban Myth baseert de interactieve theatervoorstelling GilGAMEsj op deze oude verhalen, maar speelt die op het podium als een moderne game. GilGAMEsj is 'immersive theater' waarbij het publiek onderdeel is van de voorstelling en de game.

Jörgen Tjon A Fong, de oprichter van Urban Myth, regisseert muziektheater en cureert tentoonstellingen. De verhalen die hij op het podium en in de musea vertelt gaan vaak over inspirerende (soms vergeten) historische personen die hij linkt aan actuele maatschappelijke thema’s. Daarbij zet hij het publiek aan het denken over hun vastgeroeste ideeën over identiteit.  Urban Myth bewerkt deze verhalen tot aansprekende voorstellingen voor een (jong) publiek van nu. Samen met Theater De Krakeling en STIP theaterproducties maakte Urban Myth in 2019 een eerste jeugdvoorstelling, Martin Luther King. Deze voorstelling won de Gouden Krekel voor beste jeugdtheaterproductie.

Speciaal

  • Van de makers van de Zilveren Krekel-winnaar 2019 Martin Luther King
  • 'Immersive theater' waarin het publiek mee bepaalt hoe de voorstelling loopt 
  • Theaterbeleving met een pan-Arabische achtergrond, gebaseerd op het oudste verhaal ter wereld
  • Samenwerking met gameontwikkelaars van Rusty Lake, bekend van hun independent games waarin opdrachten vervuld moeten worden
  • Een spannend avontuur voor iedereen van alle culturen vanaf 8 jaar

Educatie

Bij de voorstelling wordt een uitgebreid educatief en randprogramma aangeboden.

credits
Regie
Jörgen Tjon A Fong
Tekst
Jörgen Tjon A Fong
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2020 t/m jan 2021
Discipline
Immersive theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 6
Max. bezoekers
Max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend