2+

Minotaurus

Lang leve het Monster! Als je durft, mag je met hem knuffelen

STUDIO BREI / STIP

Theatermaker Anne Maike Mertens (Nineties Productions) en theatervormgever Bibi Trompetter bedachten samen met Malou de Roy van Zuydewijn: Brei, een kunstproject waar buurtbewoners bij elkaar komen om te breien aan een theaterdecor, dat dient als basis voor een productie. Voor Minotaurus maakte Brei een levensgroot monster van wol. Als je durft, mag je met hem knuffelen.

De Minotaurus, een gebreide half stier half mens, is de eerste fase van een groter theaterproject en maakt in de toekomst onderdeel uit van een groot interactief labyrint. Als half monster half knuffel springt dit rode gebreide beest enorm in het oog en roept bij kinderen (al vanaf twee) veel reacties op. De Minotaurus is een monster uit de Griekse mythologie, een monster zo gevaarlijk dat het door zijn eigen vader (Koning Minos) werd opgesloten in een labyrinth. Schrijver Malou de Roy van Zuydewijn herschreef dit verhaal en liet kinderen uit groep vijf daar tekeningen bij maken, deze zijn verwerkt in het voorleesboek, dat bij de installatie hoort.

Door middel van hun gebreide installaties en voorstellingen vertelt Brei verhalen die jong en oud aanmoedigen tot het stellen van vragen. Brei gaat met de Minotaurus een onderzoek aan over wat eng is en wat niet, wat we nodig hebben aan monsterverhalen om op te groeien. Wat monsters zijn, en of ze wel per se altijd verslagen moeten worden. Hun vorige productie Superoma was een STIP theaterproductie en net als Minotaurus geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn.

Bij elk breiproject wordt gezocht naar bijzondere samenwerkingen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Voor Minotaurus is dat beeldend kunstenares Carmen Schabracq, bekend van haar bijzondere en kleurrijke schilderijen, installaties en performances.

Theaters kunnen voor publiciteitsmateriaal mailen naar babette@stipproducties.nl

Speciaal

  • Installatie helemaal gebreid van wol
  • Interactief theater voor de allerkleinsten
  • Kennismaking met een bekend verhaal uit de Griekse mythologie
  • Kinderen leren dat ze hun angst kunnen overwinnen
  • Dialoog over wat ‘eng’ is
  • Een nieuwe tekst van jeugdschrijfster Malou de Roy van Zuydewijn

Educatie

De tekst in de vorm van voorleesboek geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Het behoort tot de mogelijkheden een acteur met het monster mee te laten reizen die het verhaal theatraal voorleest.

credits
Tekst
Malou de Roy van Zuydewijn
Concept & idee
Anne Maike Mertens, Bibi Trompetter, Malou de Roy van Zuydewijn en Carmen Schabracq
Leeftijd
2+
Speelperiode
op aanvraag
Discipline
Installatie
Duur
n.v.t.
Speelvlak
2,6 hoog bij 2 breed
Max. bezoekers
Geen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend