12+

Dance ID

Op zoek naar je eigen (dans)identiteit

SALLY Dansgezelschap Maastricht

SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt virtuoze dansvoorstellingen en interactieve dansprojecten voor jongeren en iedereen die jong van geest is. SALLY inspireert, zet hen letterlijk in beweging en moedigt hen aan om zichzelf te ontdekken. Vanuit die positieve beleving bouwt het gezelschap aan het publiek en de dansers van morgen.

Dance ID laat jongeren op een actieve manier en met al hun zintuigen dans ervaren. Ze worden uitgenodigd en begeleid om naar dans te kijken, erover na te denken en zelf te doen. De jongeren worden uitgedaagd om betekenis te geven aan abstractie, kritisch te kijken en vol zelfvertrouwen andere meningen te respecteren.

De virtuoze dansers van SALLY en de workshopdocent helpen het jonge publiek op weg bij deze totaal nieuwe ervaring, die hen leert om dans op een andere manier te beleven. Tegelijk gaan zij in de groep op zoek naar hun eigen dansidentiteit. Deze interactieve voorstelling opent inzichten die anders verborgen blijven.

Theaters kunnen voor publiciteitsmateriaal contact opnemen met SALLY

Speciaal

  • Voorstelling en workshop in één
  • Interactieve voorstelling/workshop
  • Kijken, reflecteren en zelf doen
  • Jongeren leren ideeën uitwisselen, samenwerken en hun eigenheid in het dansen te ontdekken
  • Jongeren worden uitgedaagd om betekenis te geven aan iets abstracts, kritisch te denken, met zelfvertrouwen hun mening te geven en de mening van een ander te respecteren

Educatie

SALLY biedt Dance ID in verschillende versies aan, afgestemd op het niveau en leerjaar van de klas. Dance ID daagt leerlingen uit om zelf betekenis te geven aan dat wat ze zien op de vloer en hun beleving te delen met klasgenoten. De verschillende aspecten van dans (actief, receptief en reflectief) komen in Dance ID aan bod, hierdoor zijn leerlingen in staat hun eigen identiteit in dans te laten zien. Educatieve website: www.ikwilmeersally.nl

Kerndoelen: 1, 6, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 55, 56.

credits
Compositie
o.a. Stefan Ernst, Jorg Schellekens
Kostuums
Thera Hillenaar, Mieke Kockelkorn
Concept & idee
Stefan Ernst, Ronald Wintjens, Sophie van Heesewijk
Choreografie
Stefan Ernst, Ryan Djojokarso, Luis Pedraza Cedron
Leeftijd
12 t/m 18 jaar
Speelperiode
feb t/m jun 2021
Discipline
Dans
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 4
Max. bezoekers
Max. bezoekers in overleg / max. 50 leerlingen / max. 25 leerlingen speciaal onderwijs
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook