Het Houten Huis

Het Houten Huis is sinds 2013 het jeugdtheatergezelschap van het Noorden. Ons huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn we aan het timmeren en schuren aan verbeelding, bedenksels en muzikaliteit. We spelen overdag voor schoolklassen, van kleuter tot beginnende puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kent...


 ‘Hotel Perdu’ heeft in 2014 de de Zapp Theaterprijs en de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende productie’ gewonnen.

Winnaar Gouden Krekel 2011

De voorstelling Adios van Speeltheater Holland en Het Houten Huis heeft de Gouden Krekel 2011 gewonnen! Volgens de jury van de VSCD Jeugdtheater- en Concertprijzen klopt alles aan de voorstelling Adios: "De voorstelling van Speeltheater Holland en Het Houten Huis vertelt een klein verhaal; dat van een oude man en een oude vrouw. Hij is ziek, zij zorgt liefdevol voor hem, maar toch: hij sterft. Wonderschoon is de muziek van Martin Franke en Raimund Groß, ontroerend het breekbare spel van Inez de Bruijn en Michel Visser, trefzeker en verfijnd de regie van Elien van den Hoek vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Adios brengt een ontroerende blik op afscheid, met prachtig poppenspel. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert", aldus de jury. (bron: BPP).

Winnaar Zilveren Krekel 2011

Martin Franke voor de muziek in Adios en Beet! "Percussionist, drummer en componist Martin Franke heeft een Zilveren Krekel gekregen in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor de muziek in de voorstellingen Beet! en Adios van Het Houten Huis. Telkens opnieuw verrast Franke door een grote diversiteit in klank en kleur en zijn haarfijne gevoel voor wat een voorstelling muzikaal nodig heeft. Zijn aanwezigheid op het toneel is even opvallend als vanzelfsprekend". aldus de jury van de Zilveren Krekel 2011. (bron: BPP)


Kijk voor alle informatie van het gezelschap op www.hethoutenhuis.org

Het Houten Huis
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren