Theater Sonnevanck / Silbersee

Theater Sonnevanck / Silbersee

Theater Sonnevanck en Silbersee (ex-Vocaallab) vinden elkaar in het maken van spannend en uitdagend muziektheater dat een feest is voor alle zintuigen. Samen produceren ze de voorstelling 'Wij gaan op berenjacht' 4+.


Theater Sonnevanck is het jeugdtheatergezelschap van Oost-Nederland. Theater Sonnevanck maakt muziektheater voor kinderen en jongeren. Onze voorstellingen gaan over leven en samenleven in deze tijd, volwassen thematiek voor een jong publiek. Theater Sonnevanck trakteert je op muziektheater dat een feest is voor ogen, oren, gevoel en verstand. Met aansprekende en humorvolle voorstellingen schudden we je verbeeldingskracht wakker.

Vanuit standplaats Enschede speelt Theater Sonnevanck in theaters en op scholen in heel Nederland, met extra aandacht voor Overijssel en Gelderland. Sinds 2013 maken we samen met Toneelgroep Oostpool voorstellingen voor jongeren vanaf 12 jaar. Theater Sonnevanck is één van de acht gezelschappen die samen de landelijke basisinfrastructuur voor jeugdtheater vormen.
 


Silbersee maakt zintuigelijke opera. Met een troupe veelzijdige performers scheppen we totaaltheater dat betovert, verrast, inspireert of ontroert. Theatermaker, zanger en dirigent Romain Bischoff zet artistieke samenwerkingen op touw tussen componisten, choreografen, zangers, acteurs en andere kunstenaars, van het klassieke domein tot urban culture. Daarmee is Silbersee de plek waar kunststromen uit alle windrichtingen kunnen samenvloeien.

Bij Silbersee onderzoeken en ontwikkelen we actuele vormen van opera, als een uitdagende en vernieuwende theatervorm van het heden. Naast de projecten die we zelf initiëren, gaan we coproducties aan met organisaties die verwantschap voelen met onze artistieke visie of een beroep doen op onze expertise.