Stip & Talent 

STIP begeleidt al jaren talentvolle theatermakers die de volgende stap in hun carriere wil zetten. Ze ontwikkelen zich als theatermaker of starten een eigen gezelschap.

Bij STIP komen theatermakers omdat ze alles helemaal zelf willen doen, hun productie precies zo vormgeven als zij dat willen met een cast en crew die ze zelf samenstellen, omdat ze de vrijheid willen ervaren zelf
hun keuzes te kunnen maken en hun eigen handtekening verder willen ontwikkelen. Na een zeer waardevolle en niet te missen ervaring bij een theatergezelschap in een meester-knecht verhouding willen zij zichzelf als autonoom maker beschouwen.

Bij STIP zijn theatermakers meer dan alleen regisseur. Zij maken het gehele proces mee van concept tot de verkoop en van auditie naar voorstelling.  

Theatermakers die bij STIP dit proces hebben doorlopen zijn o.a. : 
Job Raaijmakers, René Geerlings(BonteHond), Noël Fischer(NTjong), Inèz Derksen (Het Laagland) Daniel van Klaveren, Tg. Winterberg, Het Houten Huis, Laura van Hal, Sanne Nouws en meer.

Naast het begeleiden van talent heeft STIP het Jeugdtheaterfonds opgericht. Het jeugdtheaterfonds geeft elk jaar een zeer getalenteerde jeugdtheatermaker een startbedrag om een nieuwe productie een impuls te geven.

Jeugdtheaterfonds winnaars


Winnaars Jeugdtheaterpitch 2013 
Annelies Appelhof & Karlijn Sonderen

Voorstelling: ECHT/NEP!
Premiere: Februari 2015

Wat is ECHT? En wat lijkt wel echt, maar is eigenlijk nep? En zijn die twee nog wel uit elkaar te halen?
Soms wil je ECHT. Dan moeten ze even niet tegen je liegen of je troep verkopen. Dan wil je weten hoe het zit.
En soms wil je NEP. Dan kan het vele malen mooier als je mag fantaseren, dan is ECHT maar saai of stom.

 

Winnaar Jeugdtheaterpitch 2014 
Sanne Nouws 

Voorstelling: Hendrix IV -  ongeschikt voor kinderen
Premiere: Januari 2016

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstigwoeste blik. Ze legt de voorstelling stil. 
 

Winnaar Jeugdtheaterpitch 2015
Floyd & Henke

Voorstelling: Revolution Starts Now
Premiere: September 2017

In Revolution Starts Now volgen we Floyd & Henke.Mensen van deze tijd met alles wat daarbij hoort. Smartphones, perfecte Facebookpagina’s, genoeg vrienden en net genoeg geld. Ze zijn niet te dik, niet te dun, niet te oud niet te jong. Hebben smaak en een open blik op de wereld. Ze hebben van alles niet te veel en net niet te weinig.Het leven komt ze aanwaaien. En dat is nu juist het probleem.


Winnaar Jeugdtheaterpitch 2016
Belle van Heerikhuizen 

Voorstelling: De Wereld & Ko 
Premiere: Februari 2019


De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio binnen loopt. Een staande ovatie, een joelende menigte voordat ze live gaan in 3-2-1 GO! Tenminste, dat is de droom. De studio is gewoon Ko’s huis en de camera een bezem met een muts op. Ko verzint én Ko oefent. Later wordt hij namelijk beroemd,  dat weet hij zeker en daarom oefent hij alvast. Samen met zijn vader verzint hij zijn wereld.


Winnaar Jeugdtheaterpitch 2017
Yamill Jones 

Voorstelling: Jongerenvoorstelling 12+
Premiere: 


Een solo voorstelling over een zwaar thema op een simpele manier vertaalt. Yamill zijn pitch maakte indruk door het zware thema van seksueel misbruik te vertalen naar een herkenbare situatie waarbij tekst, beeld en beweging op een simpele manier tegenover het zware thema stond.
 


Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het Jeugdtheaterfonds?  Ja, ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief!
Het Jeugdtheaterfonds ondersteunen? Dat kan!
Rekeningnummer: Triodos Foundation: 2000437192 (ten name van STF jeugdtheaterfonds)

Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren