JeugdtheaterFonds

 

Naast het begeleiden van talent heeft STIP het Jeugdtheater Fonds opgericht.
De stichting Het Jeugdtheater Fonds reikt jaarlijks de Jeugdtheater Prijs uit. Toptalent binnen het jeugdtheater krijgt daarmee een kans zich middels een pitch te presenteren aan professionals tijdens het Theaterfestival NTFjong in Theater De Krakeling.

Een zeer getalenteerde jeugdtheatermaker krijgt een startbedrag om een nieuwe productie een impuls te geven. De winnaar van de pitches krijgt €10.000 als bijdrage voor de realisatie van een nieuwe productie en een week montagetijd en een première in Theater De Krakeling.

Het Jeugdtheaterfonds heeft een adviescommissie, bestaande uit Kees Blijleven van Theater De Krakeling, Harm van Geel, artistiek leider van de opleiding in Utrecht, Kim Kooiman, jeugdtheaterkenner, Brechtje Zwaneveld, filosofe en kunstcritica en Mirjam Nebbeling van jeugddansimpresariaat Frontaal en Peter van der Hoop, directeur van STIP theaterproducties. Zij vragen elk jaar aan de verschillende theateracademies en het veld om jonge makers voor te dragen.

De winnaars van de afgelopen jaren zijn nu een stap verder in hun carrière: Annelies Appelhof & Karlijn Sonderen, Sanne Nouws, Floyd en Henke, Belle van Heerikhuizen, Yamill Jones en in 2018 Charlie Duran .

De verliezers deden het overigens ook niet slecht, veel van hen zijn ook daadwerkelijk in het jeugdtheaterveld terecht gekomen.

Wilt u het Jeugdtheater Fonds steunen, stort dan een bedrag op bankrekening NL03TRIO200.04.37.192 ten name van “STF Jeugdtheaterfonds” te Zeist, ovv. donatie Jeugdtheater Fonds.

(Deze ANBI rekening valt onder de verantwoordelijkheid en bestuur van Stichting Triodos Foundation)

WINNAARS JEUGDTHEATERPITCH 2013
WINNAARS JEUGDTHEATERPITCH 2013

Annelies Appelhof & Karlijn Sonderen

ECHT/NEP!

Premiere: februari 2015

Wat is ECHT? En wat lijkt wel echt, maar is eigenlijk nep? En zijn die twee nog wel uit elkaar te halen? Soms wil je ECHT. Dan moeten ze even niet tegen je liegen of je troep verkopen. Dan wil je weten hoe het zit. En soms wil je NEP. Dan kan het vele malen mooier als je mag fantaseren, dan is ECHT maar saai of stom.help ons Nederland het jeugdtheater te geven dat het verdient.

WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2016
WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2016

Belle van Heerikhuizen

De wereld & Ko 

premiere: februari 2019

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio binnen loopt. Een staande ovatie, een joelende menigte voordat ze live gaan in 3-2-1 GO! Tenminste, dat is de droom. De studio is gewoon Ko’s huis en de camera een bezem met een muts op. Ko verzint én Ko oefent. Later wordt hij namelijk beroemd,  dat weet hij zeker en daarom oefent hij alvast. Samen met zijn vader verzint hij zijn wereld.

Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het Jeugdtheaterfonds? Ja, ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief! Het Jeugdtheaterfonds ondersteunen? Dat kan! Rekeningnummer: Triodos Foundation: 2000437192 (ten name van STF jeugdtheaterfonds)

WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2014
WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2014

Sanne Nouws

Hendrix IV - ongeschikt voor kinderen

Premiere: januari 2016

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo  simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstigwoeste blik. Ze legt de voorstelling stil.

WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2017
WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2017

Yamill Jones

Jongerenvoorstelling 12+

premiere: nog niet bekend

Een solo voorstelling over een zwaar thema op een simpele manier vertaalt. Yamill zijn pitch maakte indruk door het zware thema van seksueel misbruik te vertalen naar een herkenbare situatie waarbij tekst, beeld en beweging op een simpele manier tegenover het zware thema stond. 

WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2015
WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2015

Floyed & Henke 

Revolutions Starts Now

premiere: september 2017

In The Revolutions Starts Now volgen we Floyd & Henke.Mensen van deze tijd met alles wat daarbij hoort. Smartphones, perfecte Facebookpagina’s, genoeg vrienden en net genoeg geld. Ze zijn niet te dik, niet te dun, niet te oud niet te jong. Hebben smaak en een open blik op de wereld. Ze hebben van alles niet te veel en net niet te weinig.Het leven komt ze aanwaaien. En dat is nu juist het probleem.

WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2018
WINNAAR JEUGDTHEATERPITCH 2018

Charlie Duran 

Mobiliteit 

premiere: nog niet bekend

Een interactieve dansvoorstelling met gegamificeerde elementen. Doormiddel van verschillende games die gespeeld worden rondom de hersendelen komt het publiek er achter op welke manier een mens beïnvloed wordt om bepaalde keuzes te maken. De voorstelling bestaat als een spel dat het publiek speelt in het brein, dat er vervolgens zorgt voor een dansvoorstelling die het verhaal vertelt van de persoon die wordt beïnvloed.