Nieuws­overzicht

18 maart 2010

SPOONFACE in Première

Woensdag 17 maart om 16.00 uur gaat de voorstelling SPOONFACE van Bonte Hond in Almere in Première!
regie Noël Fischer | tekst Lee Hall

Een NIET ZIELIGE voorstelling over zielige dingen (9+)
Wat nou als je heel anders bent dan alle andere kinderen (voor zover je weet). Als je dol bent op opera en op het vertellen van verhalen en toevallig ook een beetje autistisch (maar daar kan je gewoon mee leven hoor). O, en je bent ook nog joods. Kortom, je bent een bijzonder kind.

Spoonface is het verhaal van zo´n bijzonder kind.
Haar vader en haar moeder zijn heel trots op haar, ook al weten ze dat hun dochter trager en wonderlijke is dan andere kinderen. Al is het jammer dat Spoonface (dat is niet haar echte naam, want die is geheim) al haar hele leven zoveel pech heeft. Eerst wordt ze geboren met een heel groot hoofd en lijkt ze haast achterlijk. Dan valt ze van de stoel en is ze ineens een genie met cijfers en getallen. Maar als ze daarna steeds dunner en dunner wordt, is er toch echt iets heel raars aan de hand.
Spoonface blijkt ziek wat nogal veel stress oplevert voor haar ouders (wat best wel zielig is). Maar er zijn ergere dingen op de wereld dan kanker, ziekenhuizen en dokters (volgens Spoonface dan).Want in haar wereld heeft alles zin en is er een plan waardoor het misschien toch goed komt. Gelukkig heeft Spoonface heel veel fantasie en een groot hart dat bijna alles kan overwinnen (en humor, niet te vergeten, dat helpt ook!).

Een familievoorstelling over een haast onverwoestbaar kind waarin grote thema’s als liefde, geloof en de zin van het leven de revue passeren op een wijze die kinderen kunnen bevatten. Op een unieke manier verteld en evenbeeld vanuit het perspectief van een wonderlijk meisje.

Zie voor meer informatie, de speellijsten op onze website!