Nieuws­overzicht

27 april 2010

Eindelijk terug: De Schapelaar

De wrede, hilarische en aangrijpende Oerolhit van 2005!

Op een zorgvuldig gecultiveerd stukje 'puur natuur' leeft Schaap. Honderden natuurliefhebbers kijken samen met de Schapelaar ademloos toe. Dan verschijnt Wolf. In plaats van het verwachte bloedige spektakel, ontstaat tot ieders ontzetting een innige vriendschap. Wanneer de Schapelaar eindelijk ingrijpt, loopt het vreselijk uit de hand.

Tijdens de Regieopleiding Amsterdam, begonnen Gienke Deuten en Bram de Goeij samen voorstellingen te maken. Sinds 2005 vormen zij met acteur Daniel Koopmans en vormgever Maarten Kastelijns het collectief Deuten & de Goeij. Als collectief hebben ze zich gespecialiseerd in het maken van locatietheater. Met hun voorstellingen MOBIL, Schmiere en De Schapelaar (2005) hebben ze hun eigen plek ingenomen op zomerfestivals als Oerol, Over het IJ, Noorderzon en de Karavaan. Hun voorstellingen zijn beeldend en muzikaal, schrijnend, tragi-komisch, melancholisch en nostalgisch. Onderwerp zijn altijd personages in de marge van het bestaan. Ze streven naar het ultieme, maar zien zich geconfronteerd met de onafwendbaarheid van het noodlot.

De Schapelaar ademt, met weinig tekst, veel muziek en mededogen voor de worstelende mens (en dier) deze unieke Deuten & de Goeij stijl. Een korte impressie hiervan is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=ZRLGE6SfZQ8. Wil je de voorstelling live mee maken, reis dan naar Oerol (11 t/m 20 juni) of Over het IJ (1/tm 11 juli).

Concept en spel: Gienke Deuten, Bram de Goeij en Daniel Koopmans
Muziek en vormgeving: Maarten Kastelijns
Producent: STIP theaterproducties
Copyright beeld: Gerjo van Dam / Studio Sgaar, foto Bram de Goeij

Website: www.deutenendegoeij.nl