Nieuws­overzicht

07 mei 2010

Ootje Sei gaat repeteren

Vanaf maandag 10 mei is het zover: dan duiken Sanne Zweije en haar crew de studio in voor de repetities van Ootje Sei, waarmee ze dit jaar op maar liefst 4(!) festivals staan. 

In de (6+) voorstelling Ootje Sei wil Sanne Zweije het publiek betrekken, maar ook een verhaal vertellen dat volgens haar verteld moet worden. Uitgangspunt zijn twee prentenboeken: ‘Beer is op Vlinder’ van Annemarie van Haringen en ‘Klein verhaal over liefde’ van Marit Törnqvist.

‘Ik ben Mevvvos. Mega enorm veel vlinders voor Ootje Sei. Dat is zij.... En, wie ben jij?’
‘Mevvvos is verliefd. Niet een beetje verliefd, maar niet normaal echt super verliefd. Hij zegt zo zeker te weten dat hij en Ootje samen horen dat het tegenovergestelde ondenkbaar is. Alsof alles in zijn lichaam schreeuwt dat het klopt wat hij voelt. Alles schreeuwt, terwijl je niets hoort.’

Ootje Sei is een sprankelende en hartverwarmende voorstelling over liefde, zeker weten dat je iets zeker weet en hier volledig voor durven gaan. Een voorstelling waarin niet alleen Mevvvos, maar ook de bezoeker medeplichtig is aan het wel of niet samenkomen van twee geliefden.

Concept, tekst en regie: Sanne Zweije Spel: Floris Verkerk (winnaar van de Gouden Krekel 2009), Fifamè Awunou en Mariël Vaartjes Dramaturgie: Simone Hogendijk Begeleiding regie: Marjan Barlage Kostuum: Joost van Wijmen Vormgeving: Maartje Mars Decorbouw: Thiadmer van Gaalen en Ad Slotboom Illustratie flyer: Mirèn van Alphen Vormgeving flyer: Gerjo van Dam, Buro Sgaar Producent: STIP theaterproducties.