Nieuws­overzicht

01 oktober 2010

Première FRANKenSTEIN - Stadsschouwburg Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Première - zondag 3 oktober
aanvang 15.00 uur
Stadsschouwburg van Amsterdam
Tournee t/m eind december 2010

         FRANKenSTEIN

Frank wil dokter worden. De knapste dokter van de wereld. Hij wil niet alleen zieke mensen beter maken, hij wil het geheim van het leven leren kennen. Hij maakt een mens, Stein. Maar Stein is een afstotelijk monster. Mensen lopen hard weg als ze hem zien. Wat een droom moest zijn, wordt een nachtmerrie, die Frank en Stein samen tot een goed einde moeten zien te brengen. Ondersteund door het virtuoze ensemble The Hungry Gods begint een bloedstollende zoektocht naar een goede afloop.

Marcel Sijm
Marcel Sijm is een muziektheatermaker pur sang. Zijn voorstellingen zijn wervelend, innovatief en humorvol, met een grote rol voor de vormgeving. Robinson Crusoe - door de Nationale Reisopera - was in 2009 een hit op Oerol. Voor de grote zaalvoorstelling FRANKenSTEIN werkt Sijm samen met componist Florian Magnus Maier, een van de toptalenten in de wereld van de nieuwe muziek, thuis in zowel de klassieke als de heavy metal wereld. De gelauwerde auteur Suzanne van Lohuizen (o.a. Reis naar de Steppe en Huis van de Moskee) tekent voor het script.

STIP theaterproducties
STIP theaterproducties is het toonaangevende bureau voor jeugd- en jongerentheater. STIP staat voor toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk interessant theateraanbod voor de hele familie. Voor meer voorstellingsinformatie, de trailer en scenefoto’s kijk je op www.frank-en-stein.nl of www.stipproducties.nl.

Regie:Marcel Sijm Tekst: Suzanne van Lohuizen Compositie: Florian Magnus Maier Dramaturgie: Lieke van Hoogenhuyze Spel: René Groothof en Oscar Siegelaar Muziek: The Hungry Gods: Florian Magnus Maier, Julija Hartig, Friso van Wijck, Arturo Ramón, Astrid Haring, Aristoteles Potamianos, Claudia Copier Repetitor: Dante Boon Vormgeving: Michiel Voet Kostuums: Arno Bremers en Karianne Hoenderkamp Licht: Erik van Raalte Techniek: Maarten van Dorp Geluidstechniek: Manuel Cooymans Productieleiding: Bjorn Jansen Foto: Jocelyne Moreau Grafisch ontwerp: Burobraak Producent: STIP theaterproducties Tourmanagement & acquisitie: Els Hazenbos Publiciteit & marketing: Yara van der Putte & Marina de Groot. Stagiaires: Nick Linskens, Wesley van den Berg en Casper Nusselder.

Kaartverkoop, speellijst & informatie
Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website www.frank-en-stein.nl. De kaartverkoop verloopt rechtstreeks via de theaters.

 Bekijk HIER de trailer!