Nieuws­overzicht

01 oktober 2010

Première ‘Couple-Like #2’ van DOX

Première ‘Couple-Like #2’ (14+)

Zaterdag 6 november 20.00 uur | Lab a/d Werf Utrecht

Graag nodigen wij u uit voor de voorstelling ‘Couple-Like #2’, een coproductie van Theatergroep DOX en Het Lab Utrecht. De voorstelling is te zien tijdens Lab a/d Werf op 6 en 7 november in Huis a/d Werf in Utrecht.

Wie leunt op wie? Dat is de grote vraag in het dynamische duet Couple-Like #2. Vasthouden of loslaten, steunen of laten vallen; twee jonge dansers gaan met elkaar een intieme strijd aan. Is het nu een liefdevolle lange omhelzing of een eindeloze, uitputtende worsteling? De twee proberen elkaar steeds opnieuw te ontmoeten, maar hun fysieke samenzijn leidt letterlijk tot beklemming.

Choreografen Ugo Dehaes en Keren Levi maakten ‘Couple-Like’ in 2006, nadat zij elkaar tegen het lijf liepen en geïnteresseerd raakten in elkaars werk. De voorstelling werd een hit en reisde zowel in Nederland als in het buitenland langs podia en festivals. Nu maken Levi en Dehaes een nieuwe versie van dit stuk te maken voor een jongerenpubliek. Het resultaat is een intieme voorstelling uitgevoerd door twee dansers uit de gelederen van DOX.

Voor de première van ‘Couple-Like #2’ op zaterdag 6 november bieden wij u een vrijkaart aan. De voorstelling speelt in Huis a/d Werf, Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht en begint om 20.15 uur. In verband met beperkte capaciteit adviseren wij tijdig en in ieder geval vóór 29 oktober te reserveren via reserveren@hetlabutrecht.nl.

En er is meer te zien tijdens Lab a/d Werf. Zo presenteert het jonge danstalent van STRAAT (www.straat.nu) hun resultaten naar aanleiding van een masterclass met Ed Wubbe op zondagmiddag. Kijk voor meer informatie over het Lab a/d Werf op www.hetlabutrecht.nl