Nieuws­overzicht

25 mei 2012

STIP feliciteert winnaars Zilveren Krekels

 

De VSCD Jeugdtheaterjury heeft de laatste vergadering van het seizoen achter de rug en de laatste Zilveren Krekels bekend gemaakt.

In de categorie ‘meest indrukwekkende productie’ 2012 zijn er Zilveren Krekels voor:
Kees de Jongen, dé rockopera van Frank Groothof, Chicks for money and nothing for free van Kopergietery & het KIP, Zoek het lekker zelf uit! Het Beloofde Feest deel IV van Ilay den Boer (een coproductie van Het Lab Utrecht, Het Huis van Bourgondië en TG Ilay), en Boevenkoning van De Toneelmakerij.

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ 2012 gaat een Zilveren Krekel naar: het duo Schippers & Van Gucht voor de vormgeving van Huis van Het Filiaal. De Zilveren Krekels maken kans op de Gouden Krekel 2012, deze wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater, zondag 9 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Eerder dit seizoen werden Zilveren Krekels toegekend aan Aap en Beer (4+) van Job Raaijmakers en René Geerlings / STIP theaterproducties en Ik ben niet bang (8+) van BEER muziektheaterproducties met René Groothof. Tijdens het Gala van het Nederlands Theater worden, naast de VSCD Jeugdtheaterprijzen, ook de VSCD Toneelprijzen, de VSCD Mimeprijs en de Toneel Publieksprijs uitgereikt. Het Gala van het Nederlands Theater is de afsluiting van het Nederlands Theater Festival.

Bron: BPP