Nieuws­overzicht

06 juni 2012

Jeugdtheaterfonds Nieuws

 

Geachte geïnteresseerde in en/of gever aan het Jeugdtheaterfonds,

Dank voor jullie interesse en de vele goede reacties op het Jeugdtheaterfonds, dat op 6 februari jl. werd gelanceerd tijdens de STIP Presentatiedag in de Krakeling. Bij deze wil ik jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het Jeugdtheaterfonds.

Zeer goed nieuws is: het Jeugdtheaterfonds is een steunfonds van de Triodos Foundation geworden. Dit betekent dat we de ANBI status hebben, dat de giften dus aftrekbaar zijn van de belasting, en een rekeningnummer: 200.04.37.192 t.n.v. stf Jeugdtheaterfonds.

Adviescommissie vrijwel compleet

De adviescommissie van het fonds in zo goed als compleet. Het is een sterke en diverse commissie geworden. We zijn nog in gesprek met één hopelijk toekomstig lid en dan is de adviescommissie compleet.  Als het zover is, beleggen we een eerste bijeenkomst met de adviescommissie. In de adviescommissie nemen plaats:

  • Jappe Claes, artistiek leider van de Regieopleiding te Amsterdam
  • Kim Kooiman, programmeur van de Stadsschouwburg Utrecht
  • Mirjam Nebbeling, directeur van Theaterbureau Frontaal
  • Kees Blijleven, directeur van Jeugdtheater de Krakeling
  • Brechtje Zwaneveld, journalist en jeugdtheaterrecensent (voor o.a. TM en NRC)

Landelijk rumoer

Wij zoeken op het moment contact met twee ervaren bestuurders met enige landelijke bekendheid om de selectie van de maker definitief te maken, zodat wij hier omheen jaarlijks enig rumoer kunnen genereren om zo het jeugdtheater in de belangstelling te zetten.

Campagne voorzetje

Wij hebben contact gehad met O2 Communicatie. Zij hebben geheel om niet een voorzetje gemaakt voor de wervingscampagne van het jeugdtheaterfonds. Hiervoor hartelijk dank. Wij zijn van zins voor de zomer een bijeenkomst te beleggen om hulp te vragen bij het werven van donateurs. Hierover worden jullie nog nader geïnformeerd.

Theaters

Er zijn op dit moment bijna twintig theaters in heel Nederland die hebben toegezegd een speelbeurt af te nemen van een door de selectiecommissie geselecteerde  jeugdtheatermaker/choreograaf. Zo heeft de geselecteerde maker niet alleen een startbedrag tot zijn of haar beschikking, maar ook een tournee. Ook hartelijk dank aan deze theaters. Het geeft een goed gevoel dat het fonds zo breed wordt gedragen.

Eerste talent van start

Als de adviescommissie en selectiecommissie compleet zijn, willen wij voor 2013 de eerste geselecteerde talentvolle jeugdtheatermaker/choreograaf bekend maken en is het Jeugdtheaterfonds ‘up and running’.

Mochten er vragen zijn, tips of suggesties voor het fonds, of natuurlijk gulle gevers (!) die wij (nog) niet kennen,  dan zijn deze meer dan welkom via johanna@stipproducties.nl.

Met een vriendelijke groet,
 

Johanna Somers