Nieuws­overzicht

11 september 2013

Uitreiking Z@pp Theaterprijs 2013

Uitreiking Zapp Theaterprijs 2013
Kinderen kiezen de beste voorstelling van het seizoen
Op zondag 15 september wordt de Zapp Theaterprijs uitgereikt door presentatrice Lisa Wade. Afgelopen jaar hebben kinderen en jongeren meer dan 3500 keer gestemd op de deelnemende voorstellingen. Woef Side Story (Ro Theater), This is ISH (ISH), Dik Trom (Rick Engelkes Producties), Een ei met een staartje (Ila van der Pouw) en Draak in Huis (Het Houten Huis/Stip Theaterproducties) maken kans op de prijs. De uitreiking vindt plaats tijdens feestelijke afsluiting van TF Jong, een jeugdtheatermiddag voor kinderen en professionals in De Krakeling.

Zapp Theaterprijs
De Zapp Theaterprijs is de publieksprijs voor de beste jeugdtheatervoorstelling van het seizoen. Kinderen hebben via zapptheaterprijs.nl kunnen stemmen op 63 voorstellingen. Zij hebben meer dan 3500 stemmen uitgebracht, waarvan vijf voorstellingen de hoogste beoordelingen hebben gekregen. De winnaar van de Zapp Theaterprijs krijgt een televisiecommercial ter waarde van ruim € 3.000,- aangeboden door Ster en Cultuur Junior. De Zapp Theaterprijs is een initiatief van Promotie Podiumkunsten en Zapp.  

Te zien in de Krakeling tijdens Nederlands Theater Festival
Tijdens het Nederlands Theater Festival (5-15 september) start de Krakeling het nieuwe seizoen met jeugdvoorstellingen die meedingen naar de Zapp Theaterprijs en voorstellingen die zijn genomineerd voor de Gouden Krekel. De Gouden Krekels 2013 worden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg. Het Nederlands Theater Festival toont de hoogtepunten uit het theaterseizoen, zodat het publiek een laatste kans krijgt deze voorstellingen te zien.
 
Bron: BPP.

Voor meer informatie: http://www.kijkuit.nu/zapptheaterprijs/over-de-zapptheaterprijs