Nieuws­overzicht

12 augustus 2016

TF Jong 2016

Vanaf 1 september start TF Jong weer. Waarbij de beste jeugdtheatervoorstellingen te zien zijn in verschillende theaters in Amsterdam. Tijdens het festival dat tot en met 11 september duurt zijn o.a. voorstellingen te zien die genomineerd zijn voor de Gouden Krekel 2016 en laten de theaters hun eigen favorieten zien onder de noemer "de Keuze van". Pareltjes van voorstellingen die je volgens hen absoluut niet mag missen. 

Aankomende 11 september is de jeugdtheaterpitch als afsluiting van TF Jong er weer. Vier verschillende theatermakers pitchen hun voorstelling en maken zo kans op €10.000 om hun voorstelling te maken. Het fonds geeft elk jaar een zeer getalenteerde jeugdtheatermaker een startbedrag om een nieuwe productie een impuls te geven.

Het Jeugdtheaterfonds steunt theatermakers en choreografen, die zich specialiseren op het gebied van jeugdtheater en daarin excelleren. Het Jeugdtheaterfonds is opgericht door STIP en is een steunfonds van de Triodos Foundation met als vaste partner: De Krakeling