Nieuws­overzicht

23 januari 2017

Nieuwe Directeur Peter van der Hoop

-Persbericht- 

Peter van der Hoop nieuwe directeur STIP theaterproducties

STIP theaterproducties krijgt vanaf 1 februari 2017 een nieuwe directeur: Peter van der Hoop. Hij neemt het stokje over van Johanna Somers. Van der Hoop komt binnen in het jaar dat STIP haar 30-jarig jubileum viert. STIP begint aan een nieuwe levensfase als impresariaat en structureel gefinancierde producent.

Peter van der Hoop was in 2009 medeoprichter van het Bijlmer Parktheater, dat inmiddels tot één van de belangrijkste podia van Amsterdam wordt gerekend. Later werd hij verantwoordelijk voor de zakelijke leiding bij het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en was hij manager bedrijfsvoering voor Musis Sacrum en Stadstheater Arnhem.

Van der Hoop kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "STIP staat voor de constante groei en vernieuwing van inhoudelijk en bijzonder jeugdtheater als producent en impresariaat. Dat is de kracht en daar gaan we voor." 

Johanna Somers verlaat na 14 jaar STIP Theaterproducties. In die periode won Somers  met verschillende producties prijzen, waaronder de Gouden en Zilveren Krekel. Daarnaast heeft ze onder andere TF Jong in de wijk mede geïnitieerd en het Jeugdtheaterfonds opgericht. STIP ontvangt door haar initiatief vanaf 2017 structureel financiering van het FPK en AFK. Vanaf februari neemt Somers de zakelijke leiding van vereniging voor kunstenaars en kunstliefhebbers Arti et Amicitiae in Amsterdam op zich.