Nieuws­overzicht

STIP Brochure 2019-2020
09 oktober 2018

STIP Brochure 2019-2020

De jaarlijkse brochure voor het aanbod van volgende seizoen is klaar. Bekijk wat STIP theaterproducties te bieden heeft voor seizoen 2019-2020. 

Download hier

Het jeugdtheater floreert. De jeugdtheatergezelschappen winnen prijzen, krijgen de aandacht die ze verdienen en de voorstellingen lopen
goed.

Met het nieuwe aanbod van STIP voor het seizoen 2019-2020 kunnen we voor de dag komen. Er zijn epische verhalen in de Grote Zaal en unieke locatievoorstellingen, van teksttoneel tot dans voor jongeren, van 3+ tot 14+, het zit er allemaal tussen en is gelukkig verspreid over het gehele theaterseizoen.

De fantasie en de verbeelding hebben de komende seizoenen de overhand. We gaan met Het Houten Huis op Ruimtevlucht, De Toneelmakerij maakt samen met Silbersee een eigentijdse versie van Mozarts Toverfluit, met NTjong gaan we via een live-game naar het oude Troje, en we verdwijnen met Schippers&VanGucht zelfs in totale abstractie.

Om een totaalbelevenis van al onze voorstellingen te maken, is er veel aandacht voor uitgebreide educatieve programma’s en randprogrammering. Er circuleren verhalen op sociale media, op internet, en leiden daar een eigen leven. Uiterst aanwezig voor de eigen kring, onzichtbaar voor buiten het netwerk. Daarom is het belangrijk jonge mensen te laten zien, dat ze niet alleen hoeven te zijn, dat openheid essentieel is. Hoe breed onze samenleving is geworden zien we met één blik op de tribune. We zorgen ervoor dat dit jonge publiek zichzelf herkent in wat zich op het podium afspeelt.

Nieuw is dat we een aantal producties aanbieden die alleen op maat te boeken zijn. STIP heeft voor het eerst een echt zomerprogramma, die zomer die begint zowat in mei, en is in goed overleg op locatie te plaatsen, zoals de circusvoorstelling WIRWAR en de grote visuele installatie Warnet.

In de komende jaren is het jonge theater van STIP voor een breed publiek in heel Nederland en Vlaanderen te zien.
Namens het hele STIPteam veel keuze- en leesplezier