Nieuws­overzicht

Zilveren Krekels voor twee producties van STIP!
13 maart 2019

Zilveren Krekels voor twee producties van STIP!

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft vandaag de eerste Zilveren Krekels 2019 bekend gemaakt. Twee producties van STIP zijn in de prijzen gevallen en maken kans op een Gouden Krekel!

In de categorie meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie ontvangt de voorstelling Martin Luther King (8+) van Urban Myth, Theater de Krakeling en STIP theaterproducties een Zilveren Krekel. De jury over Martin Luther King: "Een aangrijpende muziektheatervoorstelling met prachtig spel en muziek die pijnlijk duidelijk maakt dat de strijd van Martin Luther King nog even actueel is. Door de slimme regie worden we van toeschouwers deelnemers in een mars voor gelijke rechten."

In de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater ontvangen theatermaker Marlyn Coetsier en decorontwerper Marlies Schot een Zilveren Krekel voor de enscenering en het toneelbeeld van In de kelder staat een huis (2+) van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties. De jury over Marlyn Coetsier en Marlies Schot: 'Na deze voorstelling is schilderstape nooit meer gewoon schilderstape. Weergaloos wat Marlyn Coetsier en Marlies Schot daarmee hebben gedaan. Met haar energieke spel, handigheid en mimiek weet Marlyn de kelder en zijn bewoners overtuigend tot leven te brengen. De voorstelling is een ode aan de fantasie.'

Lees het persbericht VSCD

Zilveren Krekels meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie

  • Martin Luther King (8+) van Urban Myth, Theater de Krakeling en STIP theaterproducties,
  • Motors (14+) van 155
  • Het Verhaal van het Verhaal (8+) van Theater Artemis en het Zuidelijk Toneel

Zilveren Krekel meest indrukwekkende podiumprestatie

  • Jibbe Willems - Jabber (6+) van Theatergroep Kwatta
  • Marlyn Coetsier en Marlies Schot -  In de kelder staat een huis (2+) van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties.

Alle Zilveren Krekels maken kans op de Gouden Krekels die op 15 september 2019 worden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.