Nieuws­overzicht

Daniël van Klaveren vanaf 2022 nieuwe artistiek directeur Theater Sonnevanck
03 mei 2019

Daniël van Klaveren vanaf 2022 nieuwe artistiek directeur Theater Sonnevanck

Per januari 2022 wordt Daniël van Klaveren artistiek directeur van Theater Sonnevanck in Enschede. Van Klaveren volgt Flora Verbrugge op, die Sonnevanck in 1990 oprichtte en het gezelschap sindsdien als artistiek directeur leidt. Om de artistieke koers van Sonnevanck gezamenlijk vorm te geven, zal Van Klaveren dit najaar meeschrijven aan het nieuwe beleidsplan voor de periode 2021-2024, dat in januari 2020 gereed moet zijn. In 2022 geeft Flora Verbrugge het stokje over aan Daniël van Klaveren.

Daniël van Klaveren: “Theater Sonnevanck heeft DNA waarin ik me herken: muzikaal theater met een maatschappelijk belang. Theater dat kinderen en jongeren in al hun eigenheid serieus neemt en complexiteit niet schuwt. Artistiek directeur worden van Theater Sonnevanck is voor mij om meerdere redenen een droombaan. In de eerste plaats komen mijn twee grote liefdes samen: jeugdtheater en muziek. Daarnaast klopt het moment waarop deze kans zich aandient. Ik voel grote behoefte om me te binden aan één plek. Ik vind het heel aantrekkelijk dat Sonnevanck niet in de Randstad gevestigd is en vind het een fantastische uitdaging om een nieuwe regio te leren kennen en me daar volledig in te storten.”

Daniël van Klaveren maakte bij STIP de voorstellingen Neushoorn Spektakel en Zus van Mozart. Wij wensen Daniël veel succes bij Sonnevanck!

Lees het nieuwsbericht van Theater Sonnevanck

(foto: Agnes Booijink)