STIP aanbod

Het aanbod van STIP is een goede afspiegeling van de enorme kwaliteit en variëteit die het jeugdtheater in Nederland te bieden heeft. Muziektheater, teksttoneel, beeldend theater, mime, dans en circustheater, vrijwel alle podiumkunstdisciplines komen aan bod, voor kinderen vanaf 2 tot jongvolwassenen zijn er ook dit seizoen weer mooie voorstellingen. 

Dit seizoen valt op dat de voorstellingen stoer, ruig, spannend en avontuurlijk zijn. Naast compleet nieuwe voorstellingen komen er ook sprookjes tot leven. Sprookjes op een klassieke manier vertelt of juist in een totaal nieuw jasje gestoken. Maar allemaal even persoonlijk en oprecht, een verhaal met een boodschap en een zoektocht naar wat belangrijk is. 

Wij zijn trots dat we ook dit seizoen weer een mooi aanbod hebben van kwalitatieve voorstellingen die in heel Nederland & België te zien zijn. 

Stip Theaterproducties

Stichting Theater Initiatieven en Produkties (STIP theaterproducties) is opgericht in 1987 en staat voor jeugd- en jongerentheater dat toegankelijkheid combineert met kwaliteit en diepgang. Wij specialiseren ons in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen in Nederland en produceren zelf voor jonge en talentvolle makers, die hun plaats nog moeten veroveren in het theaterlandschap voor de jeugd.

Meer dan dertig jaar geleden is Joop Kuyvenhoven STIP begonnen, letterlijk vanuit zijn zolderkamer. Van daaruit is STIP gegroeid tot een van de toonaangevende bureaus voor jeugd- en jongerentheater, met jaarlijks ongeveer 25 producties en drie eigen producties. Vanaf  2009 heeft Johanna Somers de directie overgenomen van Joop Kuyvenhoven tot 2017. Vanaf februari 2017 is Peter van der Hoop directeur bij STIP Theaterproducties.

STIP is een sterk, professioneel en gedreven team en volgt de CAO Nederlands Theater 2017-2019. Wij werken nauw samen met de aan ons verbonden gezelschappen en begeleiden jonge makers intensief op zowel inhoudelijk als zakelijk gebied. STIP hecht aan een kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk interessant theateraanbod voor jeugd, jongeren en familie. Het is van belang dat altijd een jeugd- en jongerentheateraanbod blijft bestaan dat vernieuwend, experimenteel, diepgaand en verrassend is en op verschillende niveaus begrepen kan worden, of dat nou in de grote zaal is, in de kleine zaal of op locatie. 

STIP theaterproducties is in het bezit van een ANBI status. 
Statuten STIP theaterproducties: Klik hier
Beleidsplan STIP theaterproducties: Klik hier
Privacy statement: Klik hier

stip bestuur

Het bestuur van STIP theaterproducties krijgt geen vergoeding voor haar werkzaamheden en werkt dus onbezoldigd. 

Onze gezelschappen

www.beermuziektheater.nl
www.dejongerepubliek.com/
www.gnaffel.nl
www.hethoutenhuis.org
www.hetlaagland.nl
www.lauravanhal.nl
www.hnt.nl 
www.sonnevanck.nl
www.schippersenvangucht.com
www.tgwinterberg.nl
www.wijzijndox.nl
www.toneelmakerij.nl

& zelfstandige theatermakers zoals: Daniel van Klaveren, Sanne Nouws, Job Raaijmakers, Belle van Heerikhuizen.

medewerkers

Peter van der Hoop, Directeur & Producent

Sinds kort werk ik bij STIP theaterproducties als directeur en producent. Ik kijk uit naar de komende jaren waarin we veel mooie en nieuwe jeugdtheatervoorstellingen gaan produceren en verkopen. Jeugdtheater is belangrijk en raakt direct in het hart. Om deze bijzondere voorstellingen te kunnen blijven maken, willen we een gezond landschap creëren en behouden door samen te werken en talent te laten ontwikkelen.Kom naar onze voorstellingen!, spreek ons aan en help ons Nederland het jeugdtheater te geven dat het verdient. 

peter@stipproducties.nl 

Els Hazenbos, Acquisitie & Tourmanagement

Ik ben bij STIP theaterproducties verantwoordelijk voor de acquisitie en tourneeplanning. STIP vind ik een fantastisch bedrijf met een prachtig aanbod en de uitdaging om onze theatermakers zo goed mogelijk op de kaart te zetten is een heel mooie, met zulke gezelschappen. Ik ben in 1996 bij STIP terecht gekomen na mijn studie Theaterwetenschap, jeugdtheaterprogrammering voor Theater Kikker in Utrecht, publiciteit/productie voor de HKU/acteursopleiding en publiciteit voor Theatergroep Het Filiaal.

Theater komt volgens mij voort uit liefde en/of ergernis en in het verlengde daarvan ligt mijn taak. Mijn drijfveer is dat het organisatorisch altijd beter kan/moet. Dat maakt mijn werk boeiend, ik draag daar graag aan bij.

els@stipproducties.nl


Daan Valkhof, Publiciteit & Marketing
Sinds 2015 verzorg ik de marketing en publiciteit van STIP. Waarbij er genoeg ideeën zijn om  stappen vooruit te zetten met al onze verschillende makers. Daarbij knallen we het nieuwe seizoen in met aantal hele mooie producties. Tijdens mijn studie Leisure Management heb ik mij gespecialiseerd op de kunst en cultuur sector en vooral podiumkunsten. Tijdens en na mijn studie heb ik o.a. gewerkt voor Theatergroep Drang, Maas Theater en Dans & het rottterdamscentrumvoortheater en andere culturele organisaties.  

Als medewerker van STIP merk je meteen de openheid en het enthousiasme van de collega's om elke dag het beste uit jezelf en elkaar te halen. Samen met het team zorg je voor een jeugdtheateraanbod dat kwalitatief is maar wat vooral raakt. 

daan@stipproducties.nl


Mischa Samsom, Tourneebegeleiding


mischa@stipproducties.nl 


Boekhouding

financien@stipproducties.nl

De jaarrekening van STIP is hier te vinden: Klik hier 
RSIN: 8005.62.215

 

 

Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren