Stip theaterproducties

Bestuur Stip 

  • Beer Boneschansker: voorzitter
  • Matthijs Lisser: penningmeester
  • Diederik Hoekstra: secretaris
  • Edwin Graafland: bestuurslid
  • Lizzy Ondaatje: bestuurslid
  • Joke Engel: bestuurslid

Het bestuur van STIP theaterproducties krijgt geen vergoeding voor haar werkzaamheden en werkt dus onbezoldigd. 

ANBI
STIP is een culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling, en hoeft geen belasting te betalen over een gift. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de schenker. Je schenkt dus 100% en hoeft slechts 40% te betalen. Neem daarover contact met ons op via het Contactformulier.

Fair Practice
STIP volgt de CAO Toneel en Dans en hanteert de Fair Practice code, de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie op basis van vijf kernwaarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie.

Downloads

Statuten STIP theaterproducties: Klik hier
Beleidsplan STIP theaterproducties: Klik hier
Privacy statement: Klik hier
Jaarrekening 2019: Klik hier

 

STIP theaterproducties (Stichting Theater Initiatieven en Produkties) is opgericht in 1987 en staat voor jeugd- en jongerentheater dat toegankelijkheid combineert met kwaliteit en diepgang. Wij zijn gespecialiseerd in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen van Nederland en produceren zelf jonge en talentvolle jeugdtheatermakers.

STIP is een toonaangevend bureau voor jeugd- en jongerentheater, met jaarlijks ongeveer 25 producties en drie eigen producties.

STIP heeft een sterk, professioneel en gedreven team. We werken nauw samen met de aan ons verbonden gezelschappen en begeleiden jonge makers intensief op zowel inhoudelijk als zakelijk gebied. STIP hecht aan een kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk interessant theateraanbod voor jeugd, jongeren en familie. Het is belangrijk dat altijd een jeugd- en jongerentheateraanbod is dat vernieuwend, experimenteel, diepgaand en verrassend is en op verschillende niveaus begrepen kan worden.

Talentontwikkeling 
STIP begeleidt al jaren talentvolle theatermakers die de volgende stap in hun carrière gaan zetten. Ze ontwikkelen zich tot zelfstandig theatermaker of starten een eigen gezelschap.

Bij STIP komen theatermakers omdat ze voor het eerst alles helemaal zelf willen doen. Hun productie precies zo vormgeven zoals zij dat willen met een cast en crew die ze zelf samenstellen. Ze willen de vrijheid ervaren zelf hun keuzes te kunnen maken en hun eigen handtekening verder te ontwikkelen.

Bij STIP zijn theatermakers meer dan alleen regisseur. Zij maken het hele proces mee van concept tot de verkoop en van auditie naar voorstelling. Theatermakers die bij STIP dit proces hebben doorlopen zijn o.a.: Job Raaijmakers, René Geerlings (BonteHond), Noël Fischer(NTjong), Inèz Derksen (Het Laagland) Daniel van Klaveren, Marlyn Coetsier, Het Houten Huis, Laura van Hal, Annemaike Mertens en Sanne Nouws.

Daniël van Klaveren

Daniël van Klaveren

Multitalent Daniël van Klaveren regisseert, schrijft en acteert. Zijn muzikale voorstellingen zijn geworteld in de wereld van vandaag. Daniel geeft twijfelaars en buitestaanders een stem. Eigenzinnige personages die tegen de stroom in zichzelf proberne te zijn. 

Meer over Daniël van Klaveren

Belle van Heerikhuizen

Belle van Heerikhuizen

Een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema's die ze op een lichte, menselijk en invoelbare manier belicht. Haar werk wordt altijd gedreven door een grote noodzaak en is helder van toon. 

Meer over Belle van Heerikhuizen

Brei

Brei 

Brei bestaat uit de breiers van de breiclub. Iedere maandag avond wordt er in de theaterstraat in Amsterdam-Noord gebreid. Onder leiding van theatermaker Anne Maike Mertens en vormgever Bibi Trompetter breien vrouwen en mannen uit Tuindorp- Oostzaan en omstreken aan een theaterdecor of installatie.

Meer over Brei

Job Raaijmakers

Job Raaijmakers

Theatermaker Job Raaijmakers maakt brutale familievoorstellingen die kinderen én hun opvoeders op speelse wijze aan het denken weet te zetten. Voor elke productie stelt hij een bijzonder team van eigenzinnige theatermakers samen. Fotograaf: Wybe van Brakel

Meer over Job Raaijmakers

Tg. Winterberg

Tg. Winterberg 

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat energieke en visuele voorstellingen maakt, vol krachtige beelden met een rijk palet aan manipulatietechnieken. Tg. Winterberg combineert poppen, objecten en acteurs in vindingrijke en poëtische producties. Voor elke voorstelling wordt gewerkt met een passend collectief.

Meer over Tg. Winterberg

Laura van Hal

Laura van Hal

Laura van Hal maakt brutaal circustheater voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. Door de combinatie van circus met dans en bewegingstheater geeft Laura een diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren en neemt zij haar publiek mee op een avontuurlijke reis.

Meer over Laura van Hal

Sanne Nouws

Sanne Nouws

Sanne Nouws maakt levensecht, grappig en bont theater met scherpe randjes. Haar jeugdvoorstellingen bestaan niet zonder de reacties van kinderen in het publiek. Sanne speelt met de spelregels van theater waardoor echt en nep rigoureus door elkaar lopen.

Meer over Sanne Nouws

Blackman&Blokland

Blackman & Blokland

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee jonge theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze vertellen over wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt en viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Dit levert niet alleen lachwekkend ongemakkelijke momenten op met een goede dosis pijnlijke humor, maar ook stiltes waar het publiek en de spelers elkaar ontmoeten en een andere manier van luisteren en kijken.

Meer informatie over Blackman&Blokland