Stip theaterproducties

Bestuur Stip 

  • Beer Boneschansker: voorzitter
  • Matthijs Lisser: penningmeester
  • Diederik Hoekstra: secretaris
  • Lizzy Ondaatje: bestuurslid

Het bestuur van STIP theaterproducties werkt onbezoldigd. 

ANBI
STIP is een culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling, en hoeft geen belasting te betalen over een gift. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de schenker. Neem daarover contact met ons op via het Contactformulier.

Fair Practice
STIP volgt de CAO Toneel en Dans en hanteert de Fair Practice code, de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie op basis van vijf kernwaarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie.

Downloads

Statuten STIP theaterproducties: Klik hier
Beleidsplan STIP theaterproducties: Klik hier
Privacy statement: Klik hier
Jaarrekening 2020: Klik hier
ANBI publicatiedocument: Klik hier

 

STIP theaterproducties (Stichting Theater Initiatieven en Produkties) is opgericht in 1987 en staat voor jeugd- en jongerentheater dat toegankelijkheid combineert met kwaliteit en diepgang. Wij zijn gespecialiseerd in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen van Nederland en produceren zelf jonge en talentvolle jeugdtheatermakers.

STIP is een toonaangevend bureau voor jeugd- en jongerentheater, met jaarlijks aanbod van ongeveer 25 producties en twee nieuwe eigen producties.

STIP heeft een sterk, professioneel en gedreven team. We werken nauw samen met de aan ons verbonden gezelschappen en begeleiden jonge makers intensief op zowel inhoudelijk als zakelijk gebied. STIP hecht aan een kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk interessant theateraanbod voor jeugd, jongeren en familie. Het is belangrijk dat altijd een jeugd- en jongerentheateraanbod is dat vernieuwend, experimenteel, diepgaand en verrassend is en op verschillende niveaus begrepen kan worden.

Talentontwikkeling 
STIP begeleidt al jaren talentvolle theatermakers die de volgende stap in hun carrière gaan zetten. Ze ontwikkelen zich tot zelfstandig theatermaker of starten een eigen gezelschap. Theatermakers die bij STIP dit proces hebben doorlopen zijn o.a.: Job Raaijmakers, René Geerlings (BonteHond, nu MAAS), Noël Fischer (HNTjong), Inèz Derksen (Het Laagland), Daniel van Klaveren (Theater Sonnevanck), Marlyn Coetsier (Tg Winterberg), Het Houten Huis, Laura van Hal, Annemaike Mertens, Belle van Heerikhuizen en Sanne Nouws.