Edward Scharenhand 8+

Een muzikale komedie over Extreem Goede Mensen

Magdaleen is een honderd procent goed meisje. Geen moeite is haar te veel. In haar vrije tijd loopt ze met de collectebus tegen zinloos geweld, leest ze blinde mensen voor in de bibliotheek en redt ze zielige en gewonde dieren, die ze dan meeneemt naar het huis waar ze woont met haar tante Maria, die Heilsoldate is en altijd erg enthousiast.

Op een dag vindt Magdaleen iets heel bijzonder zieligs, iets dat ze nooit eerder heeft gevonden. Het is een jongen en op een briefje staat dat hij Edward heet. Hij ziet er heel lief uit, maar helaas is hij geboren met levensgevaarlijk scherpe scharen in plaats van handen. Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk?

Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands.

in de pers

In de pers over: Sissi

  • "In de nieuwe hilarische tekst van Marije Gubbels is het buitenbeentje een drukke variant op de hertogsdochter die iedereen kent als Sissi, oftewel de latere keizerin Elisabeth van Oostenrijk." 4 sterren de Volkskrant (2014)
  • "Ondertussen houdt schrijfster en regisseur Marije Gubbels de volwassenen in de zaal met torenhoge verwachtingen voor hun kinderen een spiegel voor." 4 sterren de Theaterkant (2014)
  • "Theater Sonnevanck toont zo andermaal dat het wel kan: muziektheater maken voor kinderen én hun ouders." 4 sterren, Theaterkrant (2014)

educatie 

Kerndoelen: 34: Zorgdragen voor je eigen en andermans gezondheid. 35: Zelfredzaamheid d.m.v. sociale vaardigheden. 37: Respectvol gedrag tegenover algemeen aanvaarde waarden en normen. 54, 55, 56: literaire tekst, muziek, beeld, taal en spel.

Edward Scharenhand 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Regie
Marije Gubbels
Tekst
Marije Gubbels
Spel
Juul Vrijdag, Dorien van Gent, Marcel Osterop en Freek den Hartogh
Vormgeving
Morgana Machado Marques
Compositie
Freek den Hartogh