Sneue gevallen 6+

Een absurd gevoelige komedie

Bram voelt veel, heel veel. Hij is zo’n jongen die verlegen wordt van sommen. En gym… nou, Bram wordt er eenzaam van. Jannet is van streek. Ze is juf, maar raakt helemaal in de war als ze een kinderstem hoort.

Als Bram zijn vriend, een onzichtbare hond, uitlaat komt hij Jannet tegen in het stille parkje waar zij rust zoekt. Als ze van de schrik zijn bekomen, blijken ze lotgenoten. Met tranen in hun ogen en een brok in hun keel richten Bram en Jannet de Eerste Hulp voor Sneue Gevallen op. Speciaal voor mensen zoals zij. Het loopt storm. Bram en Jannet zijn heel voorzichtig eventjes echt gelukkig. Maar dan staat brandweercommandant Martin voor de deur. Hij wil ook meedoen, maar hij heeft nog nooit gehuild. Mag hij er dan wel in?

Een absurdistische ontroerende komedie over trillende knieën en bibberende onderlipjes. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

in de pers

In de pers: Galileo
"Een voorstelling die ontroerend, hilarisch en heerlijkontregelend is”
4 sterren, de Theaterkrant

educatie 

Kerndoelen, oriëntatie op jezelf en de wereld: 34: Zorgdragen voor je eigen en andermans gezondheid. 35: Zelfredzaamheid d.m.v. sociale vaardigheden. 37: Respectvol gedrag tegenover algemeen aanvaarde waarden en normen. Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56: literaire tekst, muziek, beeld, taal en spel.

Sneue gevallen 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m mrt 2018
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Concept & idee
Karlijn Kistemaker
Regie
Karlijn Kistemaker
Tekst
Leon Brill
Dramaturgie
Flora Verbrugge
Spel
Freek den Hartogh, Jos Nargy en Jip Smit
Vormgeving
Calle de Hoog
Compositie
Wilko Sterke