Sneue gevallen 6+

Een absurd gevoelige komedie

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige en warme snoezelkamer en komt nooit buiten.


Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Machtige Mark: ‘Spierballen, Kracht, Geen Gevoel!’. Toevallig is Machtige Mark net in de straat komen wonen. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting met Machtige Mark hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

in de pers

In de pers: Galileo
"Een voorstelling die ontroerend, hilarisch en heerlijkontregelend is”
4 sterren, de Theaterkrant

educatie 

Kerndoelen, oriëntatie op jezelf en de wereld: 34: Zorgdragen voor je eigen en andermans gezondheid. 35: Zelfredzaamheid d.m.v. sociale vaardigheden. 37: Respectvol gedrag tegenover algemeen aanvaarde waarden en normen. Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56: literaire tekst, muziek, beeld, taal en spel.

Sneue gevallen 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m mrt 2018
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Concept & idee
Karlijn Kistemaker
Regie
Karlijn Kistemaker
Tekst
Leon Brill
Dramaturgie
Flora Verbrugge
Spel
Yara Alink, Freek den Hartogh en Jos Nargy
Vormgeving
Calle de Hoog
Compositie
Wilko Sterke
Techniek
Jeroen van Terheijden