Ifigeneia Koningskind 8+

Griekse klassieker over een moedig meisje 

‘tweeduizend en vierhonderd jaar
geleden was er een man die leefde in
Griekenland
hij heette Euripides
hij kende een groot verhaal dat alle
mensen toen kenden
over Ifigeneia het koningskind’


Een ontroerend en meeslepend verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een grote oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind.

Agamemnon is koning en staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar zonder wind kan zijn oorlogsvloot niet varen. Alleen als hij zijn dochter offert aan de goden, kunnen de schepen vertrekken. Agamemnon komt in conflict met zijn vrouw. Ifigeneia denkt dat zij de oorzaak is van de ruzies tussen haar ouders en probeert het allemaal weer goed te maken. Maar sommige dingen zijn niet goed te maken...

De moderne, succesvolle toneelklassieker van Pauline Mol, geïnspireerd op Ifigeneia in Aulis van Euripides. Het oorspronkelijke verhaal, maar door de ogen van een kind. In regie van Noël Fischer, die eerder bij NTjong de bekroonde voorstellingen In mijn hoofd ben ik een dun meisje, Polleke, Leo & Lena en Zebra Zebra regisseerde.

in de pers

In de pers over: Polleke
"Sallie Harmsen speelt Polleke, nee Harmsen ís Polleke.” 4 sterren, de Volkskrant, Annette Embrechts 

In de pers over: Leo & Lena
"Steengoed spel, een bizar decor en veel hilariteit." 4 sterren, NRC handelsblad, Brechtje Zwaneveld

educatie 

Er is een educatiekaart met lessuggesties: Griekse mythologie en de thema’s uit de voorstelling in eigen leefwereld van leerlingen. Mogelijkheid tot een theaterproject, waarin leerlingen zelf het rijk van Agamemnon ‘binnen treden’ en waar ze worden geconfronteerd met onmogelijke beslissingen en loyaliteitsconflicten, waar ze een antwoord op moeten vinden.

Ifigeneia Koningskind 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt t/m dec 2017
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Noël Fischer
Tekst
Pauline Mol
Dramaturgie
Martine Manten
Spel
Sarah Bannier ( Ifigeneia), Rochelle Deekman van Engel, Sallie Harmsen, Tarikh Janssen, Jaap Spijkers, Joep Paddenburg en Dalorim Wartes