Superoma 6+

Een gebreide ode aan alle oma’s

Een vrolijk, muzikaal, gebreid superheldenverhaal dat een ode brengt aan alle oma’s. 

Lola’s oma is altijd moe, vergeetachtig en langzaam. Lola houdt van actie en leuke dingen doen en is daarom niet graag bij haar oma. Er gaan Lola steeds meer dingen opvallen. Waarom is oma’s haar soms zo ontploft en waarom zit ze zo vaak aan de dikke grijze haar op haar kin? En wat is die kamer in huis eigenlijk, waarop staat ‘Verboden voor kleinkinderen’? Als er boeven door de straat rennen, kan oma niet meer doen alsof. Ze pakt vliegensvlug haar Superomacape en trekt ten strijde. Dan ziet Lola haar ware oma, de langzaamste maar sterkste superheld ter wereld; haar levenservaring is haar superkracht.

In de pers 

In de pers: Untitled, 2017
"MAGISCHE METAMODERNISTISCHE MANIFESTATIE", 5 sterren Theaterkrant 21-02-2017

In de pers: We are Here
"een aanstekelijke mix van muziek en surrealistische vertelling" Theaterkant 10-02-2016

In de pers: Naar Bukowski
"Want het is bovenal de grote liefde van de performers (en regisseur Anne Maike Mertens) voor de woest dichtende en zuipende onaangepaste knoedelbeer die Naar Bukowski tot zo’n meeslepende ervaring maakt. Het team van Nineties Productions heeft een ware undergroundhit het circuit van de kleine zalen en clubs in geslingerd. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.” De Groene 25-02 2015 

Educatie 

Er is een lesbrief voor docenten om met de kinderen te spreken over superkrachten van ouderen, en hoe ze denken over oud en jong zijn. Daarnaast is er een workshop voor op de scholen of in de theaters. Deze bestaat uit twee delen: een breiworkshop onder begeleiding van een oudere breister uit de omgeving, een filosofisch gesprek met ouderen en kinderen over superkrachten van oud en jong, onder leiding van een filosofisch gespreksleider.

Superoma 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt t/m nov 2017
Discipline
beeldend theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Bijzonderheden
educatie: Frederieke Vermeulen
Concept & idee
Anne Maike Mertens, Malou de Roy van Zuydewijn, Bibi Trompetter
Regie
Anne Maike Mertens
Tekst
Malou de Roy van Zuydewijn
Spel
Lottie de Bruijn, Tine Cartuyvels
Vormgeving
Bibi Trompetter
Compositie
Rik Elstgeest