Imagine the silence 14+

Ook midden in je eigen herrie kan het stil zijn.

Drie jonge theatermaaksters hebben verschillende roots, maar dezelfde vragen: Wie of wat bepaalt je identiteit: Jijzelf, je omgeving of je achtergrond? Wat is je image en wat doe je er mee? Moet je nog iemand worden of ben je al iemand? Kan je ontsnappen aan jezelf? Zijn vrouwen écht anders dan mannen? Heeft girlpower eigenlijk iets met boys te maken? En hoe hard moet je roepen om gehoord te worden? Op ieder antwoord, volgt een nieuwe vraag…en meer chaos en lawaai.

In hun zoektocht naar antwoorden, pluizen de drie een klassieke gruwelmythe uit: Philomela, uit de metamorfosen van Ovidius. Een sterk verhaal over twee zussen die zich verzetten tegen hun lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien.

Zij hadden stilte nodig voor hun verandering. Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor de vragen van deze tijd.

Imagine the Silence is een pleidooi om in het lawaai van alledag, de stilte in jezelf te zoeken. Een muzikale collage die barst van brutaliteit en speelse bekentenissen. Een stuk door meiden, ook voor jongens…

In de Pers

De pers over: HOLES

“… een muzikaal en magisch gekleurde tragikomedie die met de nodige vaart naar zijn einde dendert."
Evelyne Coussens,Theaterkrant, 2015.

De pers over: Bos Di Nos Pueblo

“De theatergroep heeft een patent op het maken van confronterende en maatschappijkritische stukken.”
 Nelly Rosa. Amigoe, 2015.

educatie 

Kernthema’s van Imagine the Silence zijn identiteit, zelfbeeld, imago en verandering. Centraal staat de vraag ‘wie of wat bepaalt wie jij bent en ben je zelf in staat om iets in jezelf of in je situatie te veranderen’. Er is materiaal beschikbaar voor docenten om met hun leerlingen voor of na de voorstelling rond de verschillende thema’s te praten. Door een eigen moodboard samen te stellen, geven leerlingen vorm aan hun zelfbeeld en identiteit en creëren ze een actueel zelfportret.

Op aanvraag is er een theaterworkshop mogelijk na afloop van de voorstelling, die gegeven wordt door de regisseur en één van de actrices. Daarin wordt het moodboard gebruikt om tot spel te komen en gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen. De workshop stimuleert de leerlingen om het over zichzelf te hebben en onderling contact te maken.

Kosten voor een moodboard in de klas: € 10,=. Voor de workshops geldt een prijs per leerling in overleg met de school.

Imagine the silence 14+
Leeftijd
14+
Speelperiode
jan t/m mrt 2018
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Concept & idee
Silvia Andringa
Regie
Silvia Andringa
Spel
Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
Vormgeving
Elze van den Akker
Compositie
Laurens Joensen
Kostuums
Arien de Vries
Lichtontwerp
Paul Jonker