Bloedlink 14+

Gijzeldrama in een klaslokaal

In een probleemklas heeft een docent haar leerlingen totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas.

De leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan in heftige discussies over afkomst en gedrag, goed en fout, over lui zijn en verantwoordelijkheid. De jonge regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Over vrijheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen.

Confronterend muziektheater voor jongeren en hun docenten. Losjes geïnspireerd op de Duitse toneelhit Verrücktes Blut van Nurkan Erpulat en Jens Hillje. Casper Vandeputte regisseert de jonge, urbane, spelers van DOX, in deze spannende samenwerking met het Utrechtse gezelschap.

in de pers

In de pers: The summer of '96
“Het Nationale Toneel speelt in de vmbo-school het aanstekelijke nostalgiefeestje The Summer of ’96.” 4 sterren, de Volkskrant

In de pers: Titus 
"Een krachtig miniatuurtje (vanaf 14 jaar) dat tongen losmaakt en makkelijk speelt op scholen en festivals." 4 sterren, de Volkskrant 

educatie 

Er is een uitgebreid digitaal lespakket voor de vakgroepen Drama/CKV en Maatschappijleer/Mentorles. Altijd een nagesprek met het publiek en de acteurs direct na de voorstelling. Mogelijkheid tot een workshop ‘forumtheater’, waarbij de leerlingen zelf, binnen een theatrale werkelijkheid, crisismomenten onderzoeken en de verschillende uitkomsten en oplossingen vormgeven. Een spelproject waarin leerlingen zelf aan de slag gaan met bonusmateriaal van de schrijver van de voorstelling.

Bloedlink 14+
Leeftijd
14+
Speelperiode
mrt t/m apr 2018
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Casper Vandeputte
Dramaturgie
Martine Manten
Spel
Samora Bergtop & diverse DOX-ers