De Krijtkring 10+

Familievoorstelling met de adem van een rockconcert

De Grande Dame van het Jeugdtheater Liesbeth Coltof neemt afscheid en zet samen met Frédérique Spigt de grote zaal op zijn kop met knallend muziektheater! Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma... 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?” Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Speerpunten

  • Grote cast met zangers, acteurs en de live band van Frédérique Spigt.
  • De allerlaatste productie van alom gewaardeerde Liesbeth Coltof.
  • Liesbeth Coltof winnaar van de prestigieuze Duitse theaterprijs: Der Faust

educatie

Bij De Krijtkring is een inspiratiebox beschikbaar met filmpjes, materiaal en docentenhandleiding. Daarnaast is er een mogelijkheid tot een workshop. Een theaterdocent komt de klas binnen als hoofd van DE KRIJTKRING BEWEGING, een beweging die goede daden propageert. Na een kort filosofisch gesprek met als startvraag: van wie is de wereldontwikkelt hij met de leerlingen een guerrilla-actie. En niet zomaar een actie, een happening die de hele school aan het denken zet. Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57 en 58.

Fotografie: Jan Hoek

De Krijtkring 10+
Leeftijd
10+
Speelperiode
okt t/m dec 2018
Discipline
Muziektheater
Duur
90 minuten
Speelvlak
12 x 10 x 6
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max 300 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Liesbeth Coltof
Tekst
Bertolt Brecht
Spel
Roel Adam, Naomi van der Linden, Rop Verhijen e.a.
Compositie
Frederique Spigt en band
Musici
Frederique Spigt
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren