De Vrekkin 8+

Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder

Een hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht. Noël Fischer regisseert na Polleke opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal.

Speerpunten

  • Opvolger van Polleke.
  • Nieuwe theatertekst naar Molière.
  • Combinatie Noël Fischer en Jibbe Willems winnaar Zilveren Krekel 2015.
  • Diverse cast met HNT ensemble leden. 

Educatie

Een lesbrief is kosteloos beschikbaar voor alle scholen met de volgende thematiek: Wat is de waarde van spullen, de werking van familie structuren en of liefde uit te drukken is in geld? NTjong biedt ook een theater project aan waarin leerlingen terecht komen in een levensechte variant van het bordspel ‘levensweg’. Via allemaal verschillende theatrale en filosofische opdrachten moeten de leerlingen hun ‘gezin’ door het leven loodsen, daarbij worden ze uitgedaagd om zich tot allerlei zaken te verhouden en samen oplossing te vinden. Dit project kan worden uitgevoerd op school of in het theater.
Kerndoelen: 35, 37, 54, 55

Beeld: Marijke de Gruyter en Jet Vervest

De Vrekkin 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
komedie & muziektheater
Duur
90 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 6
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 350 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Noël Fischer
Tekst
Jibbe Willems
Spel
Betty Schuurman (de Vrekkin), Yara Alink, Bram Coopmans, Isabelle Houdtzagers, Sander Plukaard, Billy de Walle e.a.
Vormgeving
Thomas Rupert
Kostuums
Carly Everaert
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren