Mijn zus woont op de schoorsteenmantel 9+

In Mijn zus woont op de schoorsteenmantel naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, volgen we de 10-jarige Jamie. Vijf jaar eerder is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een terroristische aanslag, waarna hun ouders uiteindelijk gescheiden zijn. Jaimie verhuist met zijn vader, zijn vijf jaar oudere zus Jasmijn, en zijn kat Rooie, naar een dorpje ver buiten de stad, ‘omdat daar tenminste geen moslims wonen’, aldus zijn vader. In zijn nieuwe klas komt Jaimie uitgerekend naast het enige islamitische meisje van de hele school te zitten, Sunya, en wordt nog eens verliefd op haar ook!

Samen vormen ze een front tegen de pesters in hun klas en als ze Sunya’s heilige hoofddoek proberen af trekken, moet Jamie wel in actie komen, of hij nu durft of niet. Gelukkig blijkt de liefde tussen Sunya en Jaimie ook nog eens sterk genoeg om de haat van zijn vader te doen smelten.

Met veel humor, muziek en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater dit ontroerende verhaal. In een deels getekend decor vertellen en spelen singer-songwriter Bente Fokkens (bekend van The Voice of Holland) en de acteurs René Groothof en Yari van der Linden afwisselend alle rollen.

Speerpunten

  • Voorstelling naar de internationale bestseller van Annabel Pitcher, My Sister Lives on the Mantelpiece.
  • Bente Fokkens, singer-songwriter bekend van Kappen en Misfit en The Voice of Holland .
  • René Groothof, bekend van o.a. de jeugdfilm Brammetje Baas.
  • BEER muziektheater is winnaar Gouden en Zilveren Krekels.

educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld met betrekking op het boek en de voorstelling. De lesbrief gaat in op de gevolgen van terrorisme op een doorsnee gezin, de worsteling tussen goed en kwaad en de loyaliteit van een jongen tusen zijn vader en zijn nieuwe vriendinnetje.
Kerndoelen: 54, 55, 56

Beeld: Rogier Willems

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel 9+
Leeftijd
9+
Speelperiode
nov 2018 t/m apr 2019
Discipline
muziektheater
Duur
80 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 300 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Annabel Pitcher Bewerking: René Groothof en Aike Dirkzwager
Spel
Bente Fokkens, Yari van der Linden en René Groothof
Vormgeving
Rogier Willems