Imagine the silence 14+

Drie jonge actrices hebben verschillende roots maar zitten met dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Kun je ontsnappen aan jezelf en aan je achtergrond? Zijn vrouwen anders dan mannen? Op ieder antwoord volgt een nieuwe vraag. Meer keuzes, meer chaos, meer lawaai.

In een openhartige zoektocht vertellen Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een gruwelmythe uit van de Griekse schrijver Ovidius. Philomela en Procne zijn twee zussen die speelbal zijn van het lot. Het lijkt alsof ze weinig kunnen doen om hun ellendige leven om te gooien, maar na alle geweld komt hun eigen kracht naar boven. Zij hebben stilte nodig voor verandering. 2000 jaar later is hun girlpower nog steeds inspirerend.

Imagine the Silence is brutaal, mythisch en eigentijds theater over identiteit, seksualiteit en eigenheid. Het is een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken.

Speerpunten

  • In de sterk opgebouwde scène tonen de actrices hoe trots over de eigen afkomst vanuit een ander perspectief ineens kan omslaan in stereotypering. Het legt een paradox bloot van identiteit.” Elise van Dam, 2017 Theaterkrant
  • Culturele diversiteit: drie jonge theatermaaksters met verschillende roots (Duits, Surinaams en Nederlands).
  • Muziek en zang wordt door de spelers zelf live uitgevoerd: gitaar, theremin, operazang.
  • Rode draad is de gruwelmythe Philomela die op brutale en speelse wijze mixt met de eigen verhalen en ervaringen van de actrices.

educatie

Online lesbrief ter voorbereiding op de voorstelling. Op aanvraag is er een theaterworkshop na afloop van de voorstelling. De workshop stimuleert de leerlingen om het over zichzelf te hebben en onderling contact te maken.
Kerndoelen: 3, 37, 38, 54, 55, 56

Beeld: Moon Saris

Imagine the silence 14+
Leeftijd
14+
Speelperiode
okt t/m nov 2018
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Regie
Silvia Andringa
Tekst
Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
Spel
Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink