Jazz duzz 6+

Voor cool cats en hot dogs Sjoebiedoebiedoep sjoewap sjoewap

Dizzy zat op de kleuterschool, maar vandaag is de grote dag: hij gaat naar groep DRIE. Dat is best leuk, maar ook wat ingewikkeld. Waarom zijn er allemaal van die regels? Over hoe je je potlood vast moet houden. En dat je rechtop moet zitten. Jazz duzz is een theatraal jazzconcert voor iedereenvanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1 + 1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind.

Speerpunten 

  • Een verhaal dat alle kinderen en hun ouders en leerkrachten raakt: iedereen gaat naar groep 3.
  • 4 sterren in de De Volkskrant, Het Parool, De Theaterkrant. “Er wordt een lekker potje muziek gemaakt in Jazz duzz. En het wordt duidelijk dat buiten de lijntjes kleuren zo gek nog niet is.’’ - De Theaterkrant

educatie

Er is zowel een workshop als lesmateriaal beschikbaar. Workshop: Je naam kunnen spellen is heel belangrijk, maar het leven is saai zonder jazz. Improvisatie staat dan ook centraal in het voorbereidende materiaal. Met uw klas improviseert u met woorden, ritme en theater. Wie durft er buiten de gebaande paden te treden en er flink op los te swingen?
Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58

Beeld: Jan Hoek

Jazz duzz 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
dec 2018 t/m feb 2019
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Concept & idee
Paul Knieriem
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Paul Knieriem en Roeland Hofman
Spel
Klaas van Donkersgoed, Sanne den Hartogh, Peter van Heeringen, Nick Livramento Silva, Lowie van Oers
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren