Stil of ik schiet 6+

Er is iets mis met James. Hij zwijgt. Is hij vergeten hoe hij moet praten? Is hij zijn stem kwijt? Of heeft hij gewoon niks meer te zeggen? Het maakt zijn ouders langzaam gek. Zijn moeder krijgt er jeuk van en praat de dagen helemaal vol. Zijn vader vindt het juist interessant, hij gaat op mindfulness. Maar James blijft zwijgen. Ze besluiten een goeroe in huis te halen. Misschien kan die ze helpen de stilte te verjagen of verdragen.

In deze muzikale voorstelling worstelen drie mensen met hun volle hoofd, de volle wereld en hun volle agenda’s. Méér lijkt de maat. Minder lijkt het antwoord.

Sanne: “Stil of ik schiet gaat over onze verhouding tot stilte in ons luidruchtige drukke bestaan. Een jaar geleden ben ik begonnen met mediteren, elke dag een kwartier. Stilte is heilzaam, veel mensen hebben er baat bij. Maar als er iets is dat kinderen niet kunnen, dan is het wel stilzitten. Toch is mediteren ook op basisscholen succesvol. In Stil of ik schiet is er óók ruimte voor herrie en hoeft het publiek zeker niet alleen maar zwijgend stil te zitten.”

Speerpunten

  • Een knallende voorstelling met live muziek, en veel betekenisvolle stiltes.
  • In de lijn van Sanne haar vorige productie bij STIP theaterproducties, de rebelse voorstelling Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen: “een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.”  4 sterren Theaterkrant en 4 sterren in  De Volkskrant.

educatie

Er is een lesbrief met een inleiding in meditatie en een mogelijkheid tot een workshop mediteren met kinderen en volwassenen.
Kerndoelen: 54, 55, 56

Beeld: Fleur Beemster

Stil of ik schiet 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
april 2019
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Sanne Nouws
Tekst
Sanne Nouws
Spel
Lottie de Bruijn e.a.
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren