GEWOON HELD 8+

Superhelden zoals Wonderwoman en Spiderman leiden overdag een onopvallend bestaan. Dat is de perfecte dekmantel voor hun superdaden. Maar vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Daarom zijn ze vandaag op de Superhelden-fanclubdag in dit theater. Ze komen hun boeltje aan ons overdragen, mét al hun megakrachten en superskills erbij! Vanaf nu moeten wij zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die andere torenhoge verwachtingen voldoen. De wereld redden, altijd de goede beslissing maken en er nog goed uitzien ook. Deze vier willen voortaan alleen nog maar zichzelf zijn. Gewone mensen met normale krachten en gedachten, met alle tekortkomingen die daarbij horen.  Kappen met die hoge lat. Lekker niet de beste zijn, niet alles snappen en niet alles kunnen. Dat is pas super, man! 

Maar die overgang valt nog niet mee. Als ze hun superheldendom laagje voor laagje afpellen, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is en waarom iedereen dekmantels heeft. Geen stalen spieren meer hebben is fijn, maar ‘n jampotje niet open krijgen , dat is toch een beetje gênant. De hoge lat verlagen, blijkt lastiger dan verwacht, want misschien hoort die ook wel bij jezelf zijn? En falen is eigenlijk doodeng. Moet je een held zijn om geen held te durven zijn? Maar dan ben je dus toch een held?!

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze uitdagende missie aan. Vliegend, springend en vallend, met bravoure. Openhartig vertellend en ontdekkend, in verlegenheid en stilte. Een kleurrijke voorstelling vol superkrachten, tere harten en spetterend gebrachte intieme gedachten van deze ‘Fantastic Four’.  

In de pers

  • Van de regisseur van BEZOEK VOOR BEER (Zilveren Krekel 2016) en De Kleine Cowboy
  • Energiek en fysiek theater.
  • Aanstekelijke familievoorstelling voor 8 tot 88 jaar.

educatie

Verschillende educatiefilmpjes ter voorbereiding én na afloop.
Kerndoelen: 34, 54 en 56

GEWOON HELD 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2018 t/m mrt 2019
Discipline
theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Concept & idee
Inèz Derksen
Regie
Lennart Monaster
Dramaturgie
Ludo Costongs
Spel
Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kiki van Aubel & Aafke Buringh
Vormgeving
Douwe Hibma
Kostuums
Liesje Knobel