GEWOON HELD 8+

Onderweg op avontuur naar jezelf

Superhelden zoals Wonderwoman en Spiderman leiden overdag een onopvallend bestaan. Dat is de perfecte dekmantel voor hun superdaden. Maar vijf superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Daarom zijn ze vandaag op de Superhelden-fanclubdag in dit theater. Ze komen hun boeltje aan ons overdragen, mét al hun megakrachten en superskills erbij!

Vanaf nu moeten wij zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die andere torenhoge verwachtingen voldoen. Dit vijftal wil voortaan alleen nog maar gewoon zichzelf zijn.

Maar dat valt nog niet mee. Als ze hun superheldendom laagje voor laagje afpellen, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is en waarom iedereen meerdere dekmantels heeft. Welke eigenwijze gedachten en verlangens houden we allemaal voor de buitenwereld verborgen? Om te ontdekken wat ‘eigen’ is aan jezelf moeten we tegen de regels in durven gaan. Ook als iedereen daar van alles van vindt. Doen wat je niet laten kunt. Zeggen wat je belangrijk vindt. Voelen wat je voelt. Deze vijf voorheen-superhelden gaan die uitdaging aan. Openhartig vertellend en ontdekkend, met bravoure en luidruchtigheid, in verlegenheid en stilte. Met álles wat er voor nodig is om voor hun eigenheid uit te durven komen.

Deze spannende missie op weg naar jezelf kent geen retour. Want wie zijn eigen kleuren kiest, wordt voluit zichtbaar. Held!

In de pers

  • Van de regisseur van JORIS & DE DRAKENTEMMERS: winnaar Zapp Theaterprijs 2017.
  • Energiek en fysiek theater in directe wisselwerking met de zaal.
  • Aanstekelijke familievoorstelling voor 8 tot 88 jaar.
  • Generatieoverstijgend nagesprek verzekerd.

educatie

Verschillende educatiefilmpjes ter voorbereiding én na afloop.
Kerndoelen: 34, 54 en 56

GEWOON HELD 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2018 t/m mrt 2019
Discipline
theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Inèz Derksen
Spel
nieuwe Laaglandacteurs