In het Hol van de Leeuw 14+

Muziektheater met rap en scherpe humor

De geest is een formidabele gevangenis waaruit we ons alleen zelf kunnen bevrijden. In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor. Gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol. In een gevangeniscel zit een intelligente jongen in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert de boel. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem? Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh zetten hun unieke theater- en filmtaal in om jonge mensen bewust te maken van hun eigen labels en de kracht om deze labels te veranderen.

Speerpunten

  • Met in de hoofdrol multitalent Yannick Jozefzoon
  • Uitgevoerd door een cultureel zeer diverse cast.
  • Unieke samenwerking tussen DOX & Black Sheep Can Fly. Saman Amini was recent zeer succesvol in de theatervoorstellingen Nobody Home en Jihad (door Daria Bukvic) en met zijn Oerol-hit A seat at the table.

educatie

Er is ter voorbereiding van de voorstelling een interactief digitaal lespakket beschikbaar. Daarin spreken de spelers en regisseurs zich uit over de voorstelling, de verschillende onderwerpen en de totstandkoming. Er zijn nagesprekken met de cast mogelijk, waarin leerlingen het podium wordt gegeven om direct te reageren op de voorstelling en zich uit te spreken over de thematiek. Na afloop van de voorstellinge kunnen de leerlingen vorm en inhoud combineren door samen een videoclip te maken over hokjesdenken.
Kerndoelen: 3, 38, 54, 55

Beeld: ©Kamerich & Budwilowitz/EYES2

In het Hol van de Leeuw 14+
Leeftijd
14+
Speelperiode
okt t/m dec 2018
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 3,5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Bijzonderheden
Artistieke leiding: Hildegard Draaijer
Regie
Saman Amini en Nima Mohaghegh
Tekst
Saman Amini en Nima Mohaghegh
Spel
Yannick Jozefzoon, Sahand Sahebdivani, e.a.
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren