Robotje 6+

Ik. Robotje. Vind. Jou. Lief.

Robotje is uniek, grappig en onhandig. Hij lijkt zo erg op een echt mens dat je het verschil bijna niet ziet. Bijna... Want kan een robot wel emoties voelen? Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet, staat zijn hele wereld op zijn kop. Mensen begrijpen immers vanzelf wat een knuffel of een schouderklopje betekent. Maar Robotje moet eerst alles leren. Je als een mens gedragen blijkt heel moeilijk, en mensen zijn best rare wezens. En kunnen mensen en robots eigenlijk wel vrienden worden? Een voorstelling over de vriendschap tussen een robot en een mens, en over wat een mens eigenlijk is. Er zijn al zorgrobots, knuffelrobots, robothonden en een eerste robotjuf die voor de klas staat. Zijn robots de toekomst?

Speerpunten

  • Een actueel thema over digitalisering.
  • Willemijn Zevenhuijzen werd eerder genomineerd voor de Zilveren Krekel voor haar rol in o.a. In mijn hoofd ben ik een dun meisje en Het Schaap Veronica. Daarnaast werd ze genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2016 “Steeds schittert ze als een fijn geslepen diamantje. Subtiel, krachtig en innemend.” De VSCD jury.

educatie

Bij deze voorstelling wordt educatiemateriaal ontwikkeld. Door middel van het gebruik van het materiaal verdiepen leerlingen zich in de thematieken van de voorstelling, zoals: hoe zien emoties eruit en wat betekenen ze eigenlijk? Kun je bevriend raken met een ding? Wat maakt ons?, wat hoort er eigenlijk bij een mens?

Daarnaast wordt een theaterproject ontwikkeld aansluitend aan het voorstellingsbezoek met de titel ‘vriendschap sluiten met een robot’. In een korte fysieke workshop met de hele zaal onderzoeken de leerlingen of dit mogelijk is of en niet en hoe je dat doet. Kerndoelen: 35, 37, 54

 

Robotje 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt t/m nov 2018
Discipline
beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 3,5
Max. bezoekers
max. 175 bezoekers / max. 150 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Noël Fischer
Spel
Willemijn Zevenhuijzen en Titus Boonstra