Het Bos Draaft Door 6+

Muzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

Speerpunten

  • Mark Haayema speelde eerder bij Theater Gnaffel in o.a. Oma, mag ik mijn pop terug?
  • Joep Onderdelinden heeft bijzonder veel ervaring als regisseur en coach voor grote musicalproducties, maar is het meest bekend van zijn rol als Postbode Siemen in de VPROproductie ZAAI.
  • In december zenden we een speciale kerstspecial uit in het theater. Dan schuift het veel bezongen rendier Rudolf aan en gaan we op zoek naar de ultieme kerstgedachte. Ideaal voor de kerstvakantie.

educatie

Er komt een lesbrief over het thema fantasie gebruiken.
Kerndoel: 55

Het Bos Draaft Door 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 175 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Bijzonderheden
Regie poppenspel: Elout Hol
Regie
Joep Onderdelinden
Tekst
Mark Haayema
Spel
Mark Haayema, Joep Onderdelinden, Aniek Stokkers
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren