De Vervelende Bus 4+

Ga mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen. Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? Staat de tijd dan stil? Of net niet… 

Annette Embrechts, dans- en theaterjournalist bij de Volkskrant, over een eerste publiekspresentatie van deze nieuwe installatie van Jellie Schippers en Myriam Van Gucht: “Ik was echt blij verrast. Deze woordeloze, acteurloze, beeldende projectie in een bus, toont een vrolijke visie op verveling en het verstrijken van tijd. Knappe beeldmontage, goede geluidsscore en grappige extra’s zoals het schudden van de vloer en een plafondregen van blauwe balletjes. De film, aan de binnenkant geprojecteerd op de ruiten van de bus, is een soort bewegend zoekboek, met gewone personages in een alledaagse straat (animatie) die door het verstrijken van de tijd langzaam lijkt te ontploffen. De verveling wakkert de verbeelding aan, waarna de blauwe lucht zwanger raakt van buitelende mensen.”

Speerpunten

  • 4 sterren - De Theaterkrant: “Kortom: De Vervelende bus is een voorstelling waarin zó weinig gebeurt, dat je uiteindelijk ogen en oren tekort komt.”
  • Een visueel spektakel die op elke buitenlocatie voor kan rijden en kan staan.
  • Een totaal beleving met animatie, theater, film en beweegbare elementen.
  • Een ode aan de verveling en de verbeelding.

educatie

Lesbrief van Schippers&Vangucht beschikbaar met een bezoek in de klas op aanvraag.
Kerndoelen: 35, 37, 55

Beeld: Kurt van der Elst

De Vervelende Bus 4+
Leeftijd
4+
Speelperiode
aug 2018 t/m aug 2019
Discipline
beeldend theater
Duur
40 minuten
Speelvlak
12 x 2,5 x 3,18
Max. bezoekers
max. 30 bezoekers
Educatie
Niet beschikbaar
Bijzonderheden
Een Bus voor het theater.
Concept & idee
Jellie Schippers, Myriam van Gucht, Arjen Klerkx, Joeri Cnapelinckx
Vormgeving
Schippers&VanGucht