Vieze Vuile Rotstreken 8+

Een krankzinnige familievoorstelling met een te slim meisje

In het Dal van de Vuile Rotstreken is iedereen erop uit om het achtjarige meisje Map uit haar mooie landkaartenwinkel te bonjouren. De mevrouw van de gemeente wil haar naar het weeshuis sturen. De boze bakker wil van haar winkel een taartjes bakkerij maken. Het moerasmonster wil haar opeten. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is.

en voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar die zelf weleens het slachtoffer is geweest van een vieze vuile rotstreek, maar zelf ook niet te beroerd is om iemand een lekker smerige poets te bakken. Map is het stoerste meisje dat je ooit gezien hebt. Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Speerpunten

  • Geïnspireerd op de vernuftige vertelwijze en thematieken van Roald Dahl.
  • Over toneelschrijfster Jorieke Abbing: “Abbing bewerkte de beroemde boekenreeks van Guus Kuijer meesterlijk. Het wemelt van de pijnlijk onafgemaakte dialogen en ontwapende uitlatingen.” (over Polleke van NTjong 4 sterren NRC).
  • Over regisseur Roeland Hofman: “Hofman schreef een originele tekst.” (over Jazz duzz van De Toneelmakerij 4 sterren De Volkskrant).

educatie

Voor schoolvoorstellingen wordt vooraf aan de voorstelling een mogelijkheid tot workshop gegeven over het maken van landkaarten en kunnen kinderen een atlas maken over hun eigen leven. Bij familievoorstellingen hoort een interactief spel met instructies waarbij ouders en kinderen samen aan het werk gaan om een landkaart te ontwerpen.
Kerndoelen: 37 ,54, 55, 56

Beeld: Anneleen Louwes / Fabian Hijlkema

Vieze Vuile Rotstreken 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
nov 2018 t/m jan 2019
Discipline
Komedie
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Roeland Hofman
Tekst
Jorieke Abbing & Roeland Hofman
Spel
Rosa van Leeuwen, Jos Nargy en twee anderen