MEIS! 6+

Een live podcast over klein zijn en groot denken

Meis gaat op vakantie. Als kleinste van de familie wordt ze nogal eens over het hoofd gezien. Op een parkeerplaats onderweg wordt ze vergeten. Daar staat ze dan, helemaal alleen. Aan de rand van het bos ontdekt ze een muis op een fiets. Hij verklapt haar een geheim: alle dieren kunnen spreken! Zo begint dit avontuur van een jong meisje alleen in een bos tussen de dieren.

Daar is ze ineens niet meer de kleinste. Maar groot zijn valt ook niet mee. Hoe kom je bijvoorbeeld aan eten? Wie  is er te vertrouwen? De slimme vos? De bromvlieg? Wat zijn de regels van het bos en de dieren? En hoort ze nu bij de dieren of blijft ze toch een mens? Een spannend en humoristisch sprookje over een klein meisje dat gedwongen wordt zichzelf te redden.

Speerpunten

  • Een nieuw soort jeugdtheater: Live podcast op het toneel. 
  • 4 sterren in De Volkskrant voor de vorige voorstelling IEP!.
  • Ottolien Boeschoten vermaakte late luisteraars jarenlang in Nachtzusters op de VPRO-radio, later was zij een vaste waarde in de Ons kent ons-rubriek van Man bijt hond. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater, hij speelde bij vele jeugdtheatergroepen.

educatie

Boeschoten & Guthman bieden een workshop aan waarbij educatief medewerker Rosa Schogt in de klas komt met een koffer vol geluiden. Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking, en er wordt een klein hoorspel gemaakt. Daarnaast is er een lesbrief waarmee de docent samen met de klas op geluiden-ontdekking kan gaan.
Kerndoelen: 34, 37, 54, 55.

Beeld: Kleis Kemperman

MEIS! 6+
Leeftijd
6+
Speelperiode
nov 2018 t/m mei 2019
Discipline
Theater met hoorspel
Duur
55 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Bruun Kuijt
Tekst
Tom Sijtsma
Spel
Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman