Geeft Niks 5+

Droogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

Speerpunten

  • Job Raaijmakers is maker van Aap en Beer en Niet Huppelen (i.s.m. René Geerlings) en winnaar van de Zilveren én Gouden Krekel (2014 en 2012).
  • Een heerlijk dynamische voorstelling met live muziek op het podium.
  • Een universeel en herkenbaar thema voor elke kleuter.

educatie

Er is een lesbrief beschikbaar waarin ongelukjes bespreekbaar worden gemaakt naar aanleiding van de voorstelling.
Kerndoelen: 54, 55, 56

Geeft Niks 5+
Leeftijd
5+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
muziektheater / komedie
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 7 x 4
Max. bezoekers
max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Sanne Nouws
Tekst
Marianne Kuijper en Job Raaijmakers
Spel
Marianne Kuijper, Dionisio Matias. Job Raaijmakers, Live muziek: Klaas van Donkersgoed
Vormgeving
Sacha Zwiers
Compositie
Klaas van Donkersgoed
Kostuums
Ilse Vermeulen
Lichtontwerp
Remko van Wely
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren