Martin Luther King 8+

Hoe ver ga jij voor je dromen?
 
Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling gemaakt door De Krakeling, Urban Myth en STIP theaterproducties. In deze bijzondere voorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent. 
 
We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.
 
Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?
 

Speerpunten

  • Urban Myth was vaker te zien bij De Wereld Draait Door en kreeg zeer positieve reacties over We Hadden Liefde, We Hadden Wapens met o.a. Huub van der Lubbe.
  •  In 2018 is Martin Luther King 50 jaar geleden vermoord en zal er veel media-aandacht voor zijn.
  • In januari 2018 wordt voor het 40 jarige jubileum van De Krakeling een preview versie gemaakt. Op basis van deze versie wordt de voorstelling voor de tournee verder ontwikkeld.

educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld over Martin Luther King en de Amerikaanse geschiedenis. Daarnaast worden de bezoekers actief betrokken bij de voorstelling.
Kerndoelen: 54, 55, 56

Fotografie:megan alter
Ontwerp: kochxbos studio

Martin Luther King 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5,5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Jörgen Tjon A Fong
Tekst
Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie
Corien Baart
Spel
José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
Compositie
Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren