Martin Luther King 8+

Hoe ver ga jij voor je idealen?

In deze swingende muzikale familievoorstelling van Urban Myth volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en die een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen de eerste zin kent. “I have a dream...”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette, onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen rol speelde. Totdat hij naar school ging. Michael mocht niet naar de school waar zijn vriendjes heen gingen, want hij was niet wit. Hij moest naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert de jonge Michael uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Speerpunten

  • Urban Myth was vaker te zien bij De Wereld Draait Door en kreeg zeer positieve reacties over We Hadden Liefde, We Hadden Wapens met o.a. Huub van der Lubbe.
  •  In 2018 is Martin Luther King 50 jaar geleden vermoord en zal er veel media-aandacht voor zijn.
  • In januari 2018 wordt voor het 40 jarige jubileum van De Krakeling een preview versie gemaakt. Op basis van deze versie wordt de voorstelling voor de tournee verder ontwikkeld.

educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld over Martin Luther King en de Amerikaanse geschiedenis. Daarnaast worden de bezoekers actief betrokken bij de voorstelling.
Kerndoelen: 54, 55, 56

Beeld: Joost de Haas

Martin Luther King 8+
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2018 t/m jan 2019
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5,5
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 200 leerlingen
Educatie
Niet beschikbaar
Regie
Jörgen Tjong A Fong
Tekst
Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie
Robbert van Heuven