14+

Trojan Wars

Naar het epos Ilias van Homerus over de Trojaanse oorlog

NTjong

Noël Fischer

Opmerking voor theaters: tekst en beeld verschijnt hier op maandag 25 maart

Diepe vriendschap, lafhartig verraad, onontkoombare liefde en de toekomst van de wereld staan op het spel, in deze spannende, avondvullende jongerenvoorstelling.

Over het goede en het kwade in de wereld en het grijze gebied ertussen. Waar mensen en goden met elkaar slaags raken. Over waarom je je leven zou moeten geven in een oorlog die nutteloos lijkt en die vijanden maakt van jongens en meisjes die normaal je vrienden zouden zijn. Over meebewe- gen of in verzet komen tegen datgene wat je ouders van je vragen. Over wraak en over vergeving.

Trojan Wars onderzoekt aan de hand van de oudste bekende oorlog ter wereld het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.

De wereldberoemde Ilias van Homerus uit de 8e eeuw vC, de legendarische fantasy werelden uit Game of Thrones en Lord of the Rings zijn de inspira- tiebronnen voor deze spectaculaire grote zaal voorstelling. De bekende Nederlandse toneelschrijver Peer Wittenbols maakt een eigentijdse versie van dit mythische verhalen- epos vol klassieke helden en antihel- den uit de Griekse oudheid.

Tien acteurs spelen meer dan 30 personages en nemen het publiek mee op een 5 uur durende road trip langs alle avonturen en clashes die samen de TROJAN WARS vormen.

Speciaal

Het Nationale Theater verzorgt dit bijzondere evenement all inclusive en biedt een totaalpakket aan: voorstelling, avondeten, entertainment
in de twee pauzes + uitgebreid op maat gemaakt educatief programma voor jongeren vanaf 14 jaar.

Educatie

Het educatieprogramma bij Trojan Wars wordt een ‘feest’, een hedendaags fantasie-festival in de schouwburg, compleet met dj en versnaperingen, verrassingsacts en game-elementen.

  • ‘Deurexperience’ tijdens voorstel- lingsbezoek
  • Meespeel-project voor een beperkt aantal leerlingen
credits
Regie
Noël Fischer
Tekst
Peer Wittenbols
Spel
Yamill Jones, Yela de Koning, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Bram Suijker, Romana Vrede, Stefan de Walle, Tessa Jonge Poerink e.a.
Dramaturgie
Martine Manten
Leeftijd
14+
Speelperiode
mrt & apr 2020
Discipline
theater
Duur
5 uur
Speelvlak
Grote Zaal
Max. bezoekers
geen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend