7+

De Toverfluit

Een magisch muziektheaterspektakel voor de hele familie

De Toneelmakerij / Silbersee

Paul Knieriem

De Toverfluit is een spannende, sprookjesachtige opera en de allerbe- kendste ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. Mozart schreef De Toverfluit in 1791. Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een versie die begint in het nu en eindigt in de toekomst.

De Toverfluit vertelt het verhaal van prins Tamino die, met hulp van de maffe vogelvanger Papageno, op zoek gaat naar prinses Pamina. In opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht, moet de prins haar redden uit handen van de boosaardige tovenaar Sarastro. Bij het volbrengen van deze taak valt de prins als een blok voor de beeldschone prinses. Dus: ze leefden nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?

Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch theaterspektakel voor de hele familie.

Speciaal

  • Een korte opera van ca. 75 min. 
  • In regie van Paul Knieriem en onder muzikale leiding van Romain Bischoff.
  • Een herschreven libretto van Daniël van Klaveren met Tamino als ruimtevaarder uit de toekomst en Pamina als een heel gewoon meisje uit Breukelen met ouders die elkaar de tent uitvechten.

Educatie

Componeer je eigen aria! Met de aria zoeken we de zon op en maken we ons los van de Koningin van de Nacht. Er is gratis lesmateriaal beschikbaar
of wil je een workshop? Nodig dan de Koningin van de Nacht uit in de klas of in het theater.

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Daniël van Klaveren
Spel
een grote cast met acteurs, zangers en muzikanten
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Concept & idee
Paul Knieriem en Romain Bischoff
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt 2019 t/m jan 2020
Discipline
muziektheater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 6
Max. bezoekers
geen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend